22 Ιουλίου, 2024

Κώστας Τζιούμης: «Πληροφόρηση και άμεση επικοινωνία είναι οι δρόμοι του παρόντος και του μέλλοντος»

Η εκδήλωση εγκαινίων του «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.


Το Κέντρο επιλέχθηκε ως ένα από τα 424 «Νέας Γενιάς» Κέντρα EUROPE DIRECT και αποτελεί μέρος του ομώνυμου Πανευρωπαϊκού Δικτύου. Τα εν λόγω Κέντρα συμπληρώνουν και υποστηρίζουν τις δραστηριότητες επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλων θεσμικών οργάνων και οργανισμών της Ε.Ε., τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Την εκδήλωση -μεταξύ άλλων- τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΟΥΜΗ

Κυρίες και Κύριοι,

Η πατρίδα μας έχει, πραγματικά την ΤΥΧΗ να ανήκει, να μετέχει, στην μεγάλη ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, να συνδέει την πορεία και τη μοίρα της με την ΔΥΣΗ και τις κοινές, πανανθρώπινες, αξίες: ελευθερία, δημοκρατία, αξιοκρατία. Αξίες τις οποίες δικαιολογημένα σεμνυνόμεθα ότι αναδείξαμε, δοκιμάσαμε πρώτοι και ανυστερόβουλα προσφέραμε στην ανθρωπότητα.

Με αυτές τις αξίες και με τέτοιες αρχές κινούμεθα μέσα στην Ευρώπη, χωρίς να ξεχνάμε ή να υποτιμάμε τις σχέσεις μας και τα κοινά στοιχεία και την σύμπλευση, συχνά, με την «καθ’ ημάς Ανατολή».

Ασφαλώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι, ακόμη, η Ευρώπη των ονείρων μας, η Ευρώπη – στοργική και δίκαιη μητέρα όλων των παιδιών της, όλων των κρατών –μελών. Προχωράει όμως, προσπαθεί και οι πολίτες της προσβλέπουμε στην ολοκλήρωσή της, στη μεγαλύτερη και καλύτερη αποτελεσματικότητά της. Στην προσμονή και ανάγκη αυτή συμβάλλει το δίκτυο «Κέντρα Πληροφόρησης EUROPE DIRECT», μέλος του οποίου είναι το “EUROPE DIRECT Πελοπόννησος”. ‘Ένας θεσμός, ένα ακόμη όργανο, που θέλει και μπορεί να φέρει σε επαφή, να δώσει τρόπους και οδούς επικοινωνίας του πολίτη, των επιχειρήσεων, των νομικών προσώπων και των αυτοδιοίκητων θεσμών, ΟΛΩΝ, με τα κεντρικά θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφόρηση και άμεση επικοινωνία είναι οι ανάγκες και οι δρόμοι του παρόντος και του μέλλοντος. Ο Δήμος Τρίπολης θεωρεί ότι βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο στον τομέα αυτό, όσον αφορά τις υποχρεώσεις και τα ωφελήματά του στις σχέσεις του με τους δημότες, με άλλες πόλεις, με την κεντρική κυβέρνηση, ακόμη και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η EUROPE DIRECT Πελοπόννησος θα μας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες – γι’ αυτό είμαι ευτυχής που η Τρίπολη φιλοξενεί την παρούσα συνάντηση.

Καλωσορίζω και εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα.