5 Φεβρουαρίου, 2023

Πάτρα: Σε καταυλισμό Ρομά εντοπίστηκε η 16χρονη που το είχε «σκάσει» από Ίδρυμα Θηλέων

Bρέθηκε νωρίτερα την Πέμπτη η 16χρονη που το είχε «σκάσει» από το Ίδρυμα Θηλέων Πάτρας το απόγευμα της Τρίτης, όταν δεν επέστρεψε μετά από προγραμματισμένη απογευματινή έξοδο. Την εξαφάνιση της κοπέλας είχε δηλώσει η υπεύθυνη της δομής στην Ασφάλεια Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το κορίτσι βρέθηκε από αστυνομικούς σε καταυλισμό Ρομά στην πόλη και θα παραληφθεί από υπεύθυνο της δομής. Η 16χρονη δείχνει να είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο θα γίνουν προληπτικές εξετάσεις, όπως για τον κορωνοϊό, για να διαπιστωθεί ότι πράγματι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Για την εξαφάνιση της 16χρονης έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση από τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας Νίκο Σταθακόπουλο προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν τα ίχνη της.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθακόπουλο «το συγκεκριμένο κορίτσι το είχε σκάσει ξανά από το Ίδρυμα και είχε βρεθεί στη Λάρισα. Αυτή τη φορά, είχαν βγει για δύο ώρες για μία απογευματινή βόλτα και η συγκεκριμένη 16χρονη, δε γύρισε πίσω. Φαίνεται ότι το είχε προγραμματίσει».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο PeloponnisosTV.gr