25 Απριλίου, 2024

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας τριών παιδικών σταθμών του Νομικού Προσώπου του δήμου της Τρίπολης

Η διοίκηση του Νομικού Προσώπου του δήμου της Τρίπολης, ενέκρινε, με ομόφωνη απόφαση, την προσωρινή αναστολή λειτουργίας για το έτος 2021 – 2022, λόγω μη συμπλήρωσης του προβλεπόμενου απ΄ το νόμο, αριθμού εγγεγραμμένων νηπίων, τριών παιδικών σταθμών.

Πρόκειται για τον 2ο παιδικό σταθμό της Τρίπολης, τον παιδικό σταθμό του Λεβιδίου και τον παιδικό σταθμό της Αλέας (Τεγέα).

Η αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων παιδικών σταθμών, θα είναι προσωρινή και κάθε χρόνο θα επανεξετάζεται η δυνατότητα επαναλειτουργίας τους, αναλόγως με τον αριθμό των εγγραφών που έχουν πραγματοποιηθεί, κατά την έναρξη της εκάστοτε σχολικής χρονιάς.

Επίσης, όπως προτάθηκε από το Δ.Σ., θα επικαιροποιηθεί ο Οργανισμός Λειτουργίας του Ν.Π.Δ.Δ. του Δ. Τρίπολης, για να λυθεί το πρόβλημα των προσωποπαγών θέσεων, που καταργούνται μετά την αποχώρηση των υπαλλήλων.

Ο Ηλίας Κούρος, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, διευκρίνισε, ότι οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους σταθμούς, θα απορροφηθούν στους άλλους παιδικούς σταθμούς, που έχουν προβλήματα προσωπικού.

Ο Ηλίας Κούρος, σημείωσε:

“ … υπάρχει η σκέψη, το σχολικό λεωφορείο που έχει το Ν.Π.Δ.Δ., να διατεθεί για τη μεταφορά των παιδιών των συγκεκριμένων παιδικών σταθμών, στους σταθμούς εντός της Τρίπολης (…).

Όσον αφορά τον 2ο παιδικό σταθμό της Τρίπολης, ο Ηλίας Κούρος, είπε, ότι υπάρχει το σκεπτικό δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού, δεδομένου, ότι δεν υπάρχει στο Δήμο Τρίπολης, αφού και ο υπάρχων βρεφικός σταθμός, που λειτουργεί στον 2ο όροφο του κτιρίου, παρουσιάζει τη δυσκολία της ύπαρξης σκάλας.

Τις επόμενες μέρες, θα υπάρξει επικοινωνία με τους γονείς των παιδιών, που είναι εγγεγραμμένα στους εν λόγω παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα.