5 Φεβρουαρίου, 2023

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η Τρίπολη τελευταία εξελίσσεται σε μία κομψή ευρωπαϊκή πόλη»

Εντυπωσιασμένος από την εικόνα που παρουσιάζει η Τρίπολη εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια ξενάγησής του, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Τζιούμη.

Μαζί περπάτησαν στο πεζοδρομημένο κέντρο (επισκέφθηκαν το Μαλλιαροπούλειο και το παλαιό Δημαρχείο) και σε πλατείες της πόλης, ενώ ο κ. Τζιούμης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις λεπτομέρειες του εμβληματικού έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει προσεχώς, με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι αρχικά, ότι επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου υπήρξε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας και στο Ναό Αλέας Αθηνάς.

Από την πλατεία Άρεως, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, ο κ. Σχοινάς, προχώρησε σε μία σύντομη δήλωση κατά την οποία τόνισε: «Με συγκίνηση επισκέπτομαι στην Τρίπολη με την οποία με συνδέσουν προσωπικές μνήμες διότι πέρασα 1,5 μήνα εδώ, ως εκπαιδευόμενος στην Αεροπορία.

Όμως, τώρα βλέπω μια άλλη πόλη, δεν είναι η Τρίπολη που είχε χαρακτηριστικά επαρχίας. Βλέπω μια κομψή ευρωπαϊκή πόλη. Νομίζω ότι όλοι όσοι συνεισέφεραν σε αυτή την προσπάθεια αξίζουν συγχαρητηρίων.

Σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα δομή κοινοτικής ενημέρωσης στην Τρίπολη, μια από τις 15 σε όλη τη χώρα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι εδώ στην Τρίπολη υπάρχει μια δυναμική αναπτυξιακή και χαίρομαι ότι η παρουσία μου εδώ είναι ένα λιθαράκι σε αυτό το συμβολισμό.»

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο PeloponnisosTV.gr