25 Απριλίου, 2024

Εποχικοί πυροσβέστες: ” Ήρωες” σε καταστολή;

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η πρωτοφανής λήξη της ειρηνικής συγκέντρωσης των πυροσβεστών (μονίμων, ΠΠΥ και εποχικών) στις 5 Νοεμβρίου 2021, έξω από το υπουργείο πολιτικής προστασίας στην λεωφόρο Κηφισίας.

Σχετικά με το εάν η αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της ή αν το πλήθος των πυροσβεστών έπραξαν ορθά, θα κριθεί από τους αρμόδιους. Σοβαρά ερωτήματα, όμως, προκύπτουν από το πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η όλη τραγική κατάσταση , με τους εκπροσώπους των πυροσβεστών να δηλώνουν πως δεν έλαβαν καμία απάντηση από τον υπουργό. Υπενθυμίζεται, πως αντιπροσωπεία τους κατά την συγκέντρωση τους ανέβηκε στα γραφεία του υπουργείου στο οποίο δεν τους δέχτηκε ο υπουργός και με τον υφυπουργό να δέχεται απλά και μόνο το ψήφισμα τους, μη δίνοντας καμία απάντηση στα αιτήματα τους και χωρίς καν να τους δίνει χρονοδιάγραμμα επαναφοράς των διαπραγματεύσεων σε σχέση με την εργασιακή τους αποκατάσταση.

Διερωτάται κανείς, αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν όλο τους το είναι για το κοινωνικό σύνολο και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τους ευχαριστήσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν δικαιούνται μια απάντηση; Μια εξασφάλιση; Δεν δικαιούνται ένα μπράβο; Έστω ένα λεπτό συνάντησης με τον πολιτικό τους προϊστάμενο.

Οι Εποχικοί πυροσβέστες παραμένουν άνεργοι έχοντας για 3 μήνες δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας και απολύτως καμία άλλη παροχή, ομηρία σε σχέση με την επαναπρόσληψη τους καθώς ένα ατύχημα ή ένας τραυματισμός θα τους έθετε κατευθείαν εκτός Πυροσβεστικής.

Ήρωες το καλοκαίρι, περιθωριακοί τον χειμώνα;
2500 οικογένειες ζητούν απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους.