25 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Ημέρα δράσης για την υγείασε Αργολίδα και Αρκαδία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία διοργάνωσε η τομεακή επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ στο νοσοκομείο Ναυπλίου.

«Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αριθμοί» αναφέρει το ΚΚΕ και ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα τα οποία μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Εξορμήσεις του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκαν το πρωί σε Αργολίδα και Αρκαδία, στο πλαίσιο της σημερινής πλατιάς εξόρμησης του Κόμματος για αγωνιστική συμπόρευση για την Υγεία. Στη διάρκειά τους, τα μέλη του ΚΚΕ επισήμαναν επίσης την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ»,  για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, να υπάρξει σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα.

Στην Αργολίδα

Εξόρμηση έξω από το Νοσοκομείο Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε το πρωί από την Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ. .

Στη διάρκεια της εξόρμησης, μοιράστηκε η ανακοίνωση με το κάλεσμα, καλώντας σε άμεσα μέτρα προστασίας του λαού. Τονίστηκε ότι «οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αριθμοί», ενώ ζήτησαν να παρθούν άμεσα μέτρα τα οποία μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ενημέρωσαν ότι τα μέτρα που ζητάει το ΚΚΕ είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ολοκληρωμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα και πλήρη ενημέρωση του λαού, μέτρα σε χώρους μεγάλης διασποράς κ.ά.Φωτό από το site «Αργολικές Ειδήσεις» για την εξόρμηση στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Φωτό από το site «Αργολικές Ειδήσεις» για την εξόρμηση στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Στην Τρίπολη

Εξόρμηση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Τρίπολης πραγματοποιήθηκε το πρωί από μέλη του ΚΚΕ, διαδίδοντας το σύνθημα «Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Τονίσθηκε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στη διεκδίκηση όλων των μέτρων που πρέπει να παρθούν άμεσα για να μη χαθούν άλλες ζωές από την πανδημία. Καθώς και να διεκδικηθούν άμεσα μέτρα για:

– Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού.

– Ολοκληρωμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα με πλήρη ενημέρωση του λαού.

– Μέτρα προστασίας σε χώρους μεγάλης διασποράς, στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης.

Στη Μαγνησία

Περιοδείες σε χώρους Υγείας της Μαγνησίας πραγματοποίησαν στελέχη της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.  Συγκεκριμένα, περιόδευσαν στο Νοσοκομείο Βόλου, οι Βασίλης Μεταξάς, Γραμματέας της Τ.Ε. Μαγνησίας και Απόστολος Ριζόπουλος (μέλος του Τ.Γ. Μαγνησίας και Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου). Στο ΚΥ Βόλου ο Απόστολος Νάνος, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας και Περιφερειακός Σύμβουλος. Στο ΚΥ Αλμυρού οι Σάββας Τσόγκας και Γιώργος Σιώμμος, Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Αλμυρού, και η Μυρτώ Ακριβού, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας. Στο ΚΥ Βελεστίνου ο Βάγιος Μπιμπίλης, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας και ο  Απόστολος Παπαϊωάννου, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ρήγα Φεραίου. Στο ΚΥ Ζαγοράς οι Βασίλης Ταπράζης μέλος της ΤΕ Μαγνησίας και Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ζαγοράς – Μουρεσίου και Τρ. Κουρελάς, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Η σημερινή κατάσταση στο Νοσοκομείο του Βόλου είναι τραγική, αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Ασφυκτιεί από τα περιστατικά covid (ενώ η δυναμικότητά του αρκεί για 75 ασθενείς με κορονοϊό, σήμερα οι νοσηλευόμενοι φτάνουν τους 120, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με δηλώσεις των εργαζομένων, να μην επαρκεί ακόμη και το οξυγόνο). Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί, ουσιαστικά, σε Νοσοκομείο covid, με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με μόνο 8 κρεβάτια ΜΕΘ, με μόνο 8 παθολόγους αντί 14, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, χωρίς ειδικότητες απαραίτητες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του «Μεταξουργείου» στην Ν. Ιωνία, με ομιλητή τον Βουλευτή του κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη.Από το ΚΥ ΖαγοράςΑπό το ΚΥ Ζαγοράς

Στην Καβάλα

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το γραμματέα της, Κώστα Κουκούλα, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, πραγματοποίησε περιοδεία στους εργαζόμενους και σε ασθενείς του νοσοκομείου και συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου και την πρόεδρο του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων.

Υπήρξε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, εν μέσω 4ου κύματος της πανδημίας, που το έχουν φτάσει σε οριακή λειτουργία. Ήδη είναι καλυμμένες το σύνολο των κλινών ΜΕΘ COVID και ο μόνος σχεδιασμός από ‘δώ και μπρος προβλέπει «χρησιμοποίηση» των υπολοίπων ΜΕΘ για COVID περιστατικά (άρα να μην μπορεί το νοσοκομείο να καλύπτει άλλα περιστατικά, χειρουργεία κλπ) και διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.

Στην Ξάνθη

Κλιμάκιο της ΚΟ Ξάνθης με επικεφαλής τον Ορέστη Λιώλη, γραμματέα της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ πραγματοποίησε το πρωί περιοδεία στην 1η ΤΟΜΥ Ξάνθης.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους τονίστηκε η ανάγκη για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και η διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας κόντρα στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση που προωθείται τόσο από τη σημερινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Παράλληλα τονίστηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στη διεκδίκηση όλων των μέτρων που πρέπει να παρθούν άμεσα για να μην χαθούν άλλες ζωές από την πανδημία, διαδίδοντας ταυτόχρονα παντού το σύνθημα «Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Περιοδείες και εξορμήσεις πραγματοποίησαν επίσης η ΤΕ Έβρου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας και στη Βύσσα με επικεφαλής τον Ζαλουφλή Κώστα, μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ και στη στη Λαϊκή Αγορά των Φερών και στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου με επικεφαλής τον Κουγιουμτζή Χρήστο, στέλεχος του ΚΚΕ, η ΤΕ Δράμας με επικεφαλής κλιμακίου τον Γιώργο  Πυργελή  μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜΘ στο Νοσοκομείο Δράμας, όπως και η ΤΕ Θάσου, στο Κέντρο Υγείας και τη Λαϊκή Αγορά στον Πρίνο.

Στη Δυτική Μακεδονία, εξορμήσεις του Κόμματος πραγματοποιήθηκαν στο ΓΝ Κοζάνης και στο ΓΝ Πτολεμαϊδας, καθώς και στο ΚΥ Αμυνταίου.

Στη Δράμα

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Δράμας, όπου συναντήθηκε με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και με τα Σωματεία των Γιατρών, Νοσηλευτών και των Εργαζομένων.

Με την ενημέρωση που είχαν τα στελέχη του Κόμματος επιβεβαιώθηκε η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και πάλι. Επισημάνθηκε η αντίθεσή του ΚΚΕ στις επιλογές- «λύσεις», που οδήγησαν στη σύμπτυξη κλινικών, Ορθοπεδική – ΩΡΛ –Ουρολογική, με τη Χειρουργική του Νοσοκομείου καθώς και η μετακίνηση νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού από τα Κ.Υ. της περιοχής, γεγονός που περιορίζει τη λειτουργία τους μόνο στις πρωινές ώρες και παύει τη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της υγείας και την περίθαλψη του λαού της περιοχής.Οι ελλείψεις κάνουν την κατάσταση πολύ ανησυχητική, ενώ παράλληλα εξουθενώνουν το υπάρχον προσωπικό.