20 Μαΐου, 2024

Tρίπολη: Με “επιστολικά δελτάρια” το Πολεμικό Μουσείο θα γιορτάσει την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 13:30, οι επισκέπτες του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν και να αποστείλουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα, «Ατελώς», μέσα από τις υπηρεσίες του Στρατιωτικού Ταχυδρομείου, πιστά αντίγραφα από τα «Επιστολικά Δελτάρια» του Ελληνοϊταλικού Πολέμου ή να τα κρατήσουν ως ενθύμιο στη συλλογή τους.

Το επιστολικό δελτάριο, αυτό το μικρό κομμάτι προτυπωμένου χαρτιού, έστω και ύστερα από τη λογοκρισία του πολέμου, ήταν η επικοινωνία του στρατιώτη από μέτωπο με τα αγαπημένα του πρόσωπα στα μετόπισθεν.

Τα διασωθέντα δελτάρια αποτελούν τη ζωντανή μαρτυρία εκείνων των ηρωικών στιγμών, μιας και τα γεγονότα γράφονταν την ώρα που συνέβαιναν και σκιαγραφούσαν την αυτοθυσία των στρατιωτών και τη σκληρή καθημερινότητα του πολέμου.

Παράλληλα στο Μουσείο, θα εκτίθενται αντίγραφα επιστολών και δελτάρια από το μέτωπο, όπως και αντικείμενα της Στρατιωτικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας διαφόρων περιόδων.

Λόγω της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η είσοδος στο Μουσείο επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού PCR ή Rarid test, του τελευταίου 72 ή 48ωρου.