19 Απριλίου, 2024

Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Γαρυφαλλιάς: Είναι ξερίζωμα – Δεν πρόλαβα να της πω σ΄ αγαπώ

Πρόσφατα η μητέρα της Γαρυφαλλιάς συγκίνησε με τα λόγια της παραλαμβάνοντας το μεταπτυχιακό δίπλωμα της δολοφονημένης κόρης της, στη Φολέγανδρο.

Η 26χρονη φαρμακοποιός δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, το περασμένο καλοκαίρι. H μητέρα της κλήθηκε να παραλάβει το πτυχίο της Γαρυφαλλιάς, με βαθμό 9,35. “Ακόμα κι από εκεί ψηλά, που είσαι, μας στέλνεις δώρα, κορίτσι μου”, είχε πει η μητέρα στην εκδήλωση που έγινε στη μνήμη της στη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς μίλησε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” τονίζοντας πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδός για να διαχειριστεί κανείς το πένθος, σημειώνοντας πως η ίδια παίρνει δύναμη από τα παιδιά της.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Γαρυφαλλιάς: Είναι ξερίζωμα - Δεν πρόλαβα να της πω σ΄ αγαπώ

Είναι ξερίζωμα, είναι απώλεια. Δεν έχω προλάβει ούτε εγώ, ούτε τα αδέλφια της να της πούμε πράγματα… να της πούμε τελευταία φορά “Σ’ αγαπώ”” εξομολογήθηκε.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς εξήγησε ότι νιώθει συνεχώς την παρουσία του παιδιού της. “Προσπαθούμε μέσα από τον πόνο μας να βγάλουμε κάτι καλό για την κοινωνία” είπε.

Η ίδια παραδέχτηκε πως δεν είχε κανένα προαίσθημα ότι θα συνέβαινε κάτι κακό στη Φολέγανδρο. “Επειδή ήξερα το παιδί μου, ήξερα μόνο ότι δε θα της άρεσε το camping και μπορεί να στεναχωριόταν” εξήγησε.

30χρονος - Φολέγανδρος

Για τις γυναικοκτονίες

Μπορεί όλοι να έχουμε προβλήματα, όμως δε γινόμαστε δολοφόνοι. Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα. Η πατριαρχία, η κακοποίηση γυναικών πάντα υπήρχαν, αλλά κλείναμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας. Τώρα δεν τα κλείνουμε, φεύγουμε, λέμε “όχι” και πληρώνουμε με τη ζωή μας το “όχι” μας. Αυτά τα κορίτσια για μένα είναι ήρωες.

Εμπιστεύομαι πάρα πολύ τη Δικαιοσύνη. Θα ήθελα τα ισόβια να είναι ισόβια, αυτό ζητάω.

Φολέγανδρος

Τι θα έλεγε στον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς η μητέρα της

Όπως είπε η μητέρα της 26χρονης φαρμακοποιού αν αντίκρυζε τον δολοφόνο της κόρης της θα τον ρωτούσε μόνο “γιατί”, “αν και δεν υπάρχει απάντηση πίσω από μια δολοφονία” σχολίασε η ίδια.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή ενός ατόμου, να αφαιρεί τη ζωή τη οικογένειας

Αυτός ο άνθρωπος έφυγε άδικα, αλλά εμείς από πίσω βιώνουμε κάτι πολύ τραγικό. Το λέει πάντα αυτό μια μάνα, το “γιατί” να συμβεί αυτό στο παιδί μου. Θεωρώ τη Γαρυφαλλιά ήρωα. Η απάντηση είναι ότι το παιδί μου είπε “όχι” και επειδή ήταν γυναίκα της αφαιρέθηκε η ζωή. Δε νομίζω ότι θα σκότωνε τον φίλο του αν έχανε τον δρόμο ή “χάλαγε” η φάση” κατέληξε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

www.thetoc.gr