20 Μαΐου, 2024

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμάτα – Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων

Παρουσία μικρών και μεγάλων, φωταγωγήθηκε χθες, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, με την εκδήλωση αυτή να σηματοδοτεί και την έναρξη της περιόδου των εορταστικών εκδηλώσεων που ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει στην πόλη και τις Κοινότητες.

Η Καλαμάτα έχει φορέσει τα γιορτινά της, ενώ οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, λόγω πανδημίας.

DSC 0140 Medium

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους, ενώ ενημέρωσε ότι φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και ο Χριστουγεννιάτικος Σταθμός του Αϊ Βασίλη στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ενώ τις επόμενες ημέρες στην πλατεία θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικο τρενάκι, δωρεάν για μικρά και μεγάλα παιδιά.  

PIK 5 Medium

Μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, το νυχτερινό ουρανό φώτισαν δεκάδες βεγγαλικά.

PIK 14 Medium

Χθες, φωταγωγήθηκε, επίσης, το Χριστουγεννιάτικο καράβι στο λιμάνι, η Χριστουγεννιάτικη μπάλα στο Ιστορικό Κέντρο, το αστέρι στην είσοδο του Πάρκου Σιδηροδρόμων και ο εορταστικός στολισμός της πόλης.

DSC 0096 Medium

Παρούσα, καλύπτοντας μουσικά την τελετή και η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Νωρίτερα τα μέλη της Φιλαρμονικής «Καλαντίζοντας» ομόρφυναν με τις μελωδίες τους, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.