21 Μαΐου, 2024

Βοτανικός κήπος στο Δημοτικό Σχολείο Κορώνης και Χριστουγεννιάτικο παζάρι για την αγορά απινιδωτή (εικόνες)

Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα δέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου

Στον δρόμο του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης φύτευσαν το δικό τους κήπο με αρωματικά φυτά, θα κάνουν Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για να αγοράσουν απινιδωτή που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Κορώνης, ενώ θα μαζέψουν και τις ελιές από το προαύλιο χώρο του Σχολείου τους, ώστε να διαθέσουν το λάδι σε φτωχές και ευάλωτες οικογένειες-Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα δέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

ΚΑΡΒΕΛΑΣ: “Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά η κοινωνία μας έχει ανάγκη”

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών.

Στη σύγχρονη εποχή, ο εθελοντισμός αποτελεί μια βασική έκφραση των ανθρωπίνων σχέσεων. Αποτελεί τον θεσμό που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας, προϋποθέτοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Αποτελεί, όμως, και χρέος κάθε πολίτη να προωθήσει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Ο εθελοντισμός σχετίζεται με την ανάγκη των ατόμων να συμμετέχουν και να νιώθουν ότι είναι σημαντικοί για τους συνανθρώπους τους.

Το Δημοτικό Σχολείο Κορώνης, προασπίζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα, συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Συγκεκριμένα, το σχολείο υλοποιεί:

  • Τη δημιουργία βοτανικού κήπου στον προαύλιο χώρο του σχολείου, με σκοπό την καλλιέργεια βοτανικών και αρωματικών φυτών προς ελεύθερη διάθεσή τους σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  • Τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικου παζαριού, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την αγορά εξωτερικού απινιδωτή, όπου η εγκατάστασή του θα γίνει σε κεντρικό σημείο της Κορώνης.
  • Τη συγκομιδή των καρπών των ελαιόδεντρων του προαύλιου χώρου του σχολείου, με σκοπό το ελαιόλαδο να διατεθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» της Σχολικής Μονάδας και δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κορώνης, όπου μίλησε με τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους για τις ανωτέρω δράσεις τους και σε δήλωσή του αναφέρει:

«Συγχαρητήρια στους μικρούς μας μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι με τις ανωτέρω δράσεις συμβάλλουν στην διάδοση της αξίας του εθελοντισμού και στην εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στη νέα γενιά, στους μελλοντικούς εθελοντές, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά η κοινωνία μας έχει ανάγκη. Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελεί τη μέγιστη δύναμη θετικής κοινωνικής αλλαγής και βιώσιμης ανάπτυξης. Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής.»

Πηγή: messinialive.gr