21 Μαΐου, 2024

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις 20:00 θα κλείσουν οι κάλπες- Εντυπωσιακή συμμετοχή

Παράταση έως τις 20:00 δόθηκε τελικά στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ). 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα 222.000 πολίτες και 2.000 στο εξωτερικό, με το σύνολο να ανέρχεται στους 224.000 ψηφοφόρους. 

«Λόγω της μεγάλης προσέλευσης αποφασίζεται παράταση μίας ώρας, οπότε τα Εκλογικά Τμήματα θα λειτουργήσουν ως τις 20:00», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος ξεπεράστηκε ο «πήχης» των 212.000 που ψήφισαν το 2017.

Στην Ελλάδα έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 Εκλογικά Τμήματα στην Ελλάδα (ποσοστό 99,6%) και η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά, σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ. 

Στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής μπορεί να ψηφίσει όποιος πολίτης επιθυμεί, είτε είναι μέλος, είτε φίλος του κόμματος.

Οι υποψήφιοι 

Πρώτος (χρονικά) από τους υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έθεσε ως στόχο «να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017», ενώ έστειλε «μήνυμα δύναμης, σεμνότητας και ενότητας».

Ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά». Όπως τόνισε, «ξημερώνει μία ημέρα δημοκρατίας και δύναμης που θα δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες «να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «με την ψήφο και τη συμμετοχή μας μεγαλώνουμε την παράταξη, την κάνουμε ισχυρή, δυναμική» και πως «σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος».

Ο Χάρης Καστανίδης μίλησε για ευρεία συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή ψηφοφορία και ευχήθηκε « ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου».

Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει, κι από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό το οποίο φτιάξαμε αυτόν τον καιρό».

Μεγάλη συμμετοχή στην Κοζάνη

Σύμφωνα με το ertnews.gr, κανονικά χωρίς προβλήματα και με μεγάλη προσέλευση κόσμου συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ στην Κοζάνη. Μέλη και φίλοι του κόμματος από νωρίς το πρωί προσέρχονται στις κάλπες ενώ το μεσημέρι υπήρξε μεγάλη κινητικότητα και ουρές τόσο στο Κοβεντάρειο όσο και στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, τα οποία έχουν οριστεί ως εκλογικά κέντρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 είχαν προσέλθει να ψηφίσουν για Πρόεδρο περί τα 3000 άτομα στην ΠΕ Κοζάνης.

Ουρές στη Θεσσαλονίκη

Επίσης, το ertnews.gr αναφέρει ότι στη ΔΕΘ λειτουργούν 12 εκλογικά τμήματα και έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 1500 άτομα. Στη Θεσσαλονίκη έχουν στηθεί 30 εκλογικά τμήματα με 65 κάλπες ενώ στο πέμπτο διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης παρατηρούνται και μεγάλες ουρές αναμονής.