19 Απριλίου, 2024

Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στις Κροκεές Λακωνίας

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, έγινε η εκδήλωση εγκαινίων για το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στις Κροκεές Λακωνίας.

Στεγάζεται σε εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν απ’ το δήμο Ευρώτα, ενώ υπάγεται στην αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, το κλιμάκιο, στελεχώνεται από 16 εθελοντές πυροσβέστες και έναν μόνιμο πυροσβεστικό υπάλληλο, ως προιστάμενο.

Διαθέτει ένα υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα που παραχωρήθηκε απ’ το δήμο και έχει προβλεφθεί πρόσθετη παραχώρηση οχημάτων, κατά την αντιπυρική περίοδο απ’ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου.

Παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, οι βουλευτές Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός, Σταύρος Αραχωβίτης, αλλά και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Π.Σ.

Απονεμήθηκαν πλακέτες, στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανος Κολοκούρη, στον δήμαρχο της περιοχής, Δήμο Βέρδο, στον διοικητή του Π.Υ. Γυθείου, Κώστα Γραφάκο και στον Πυρονόμο Δαμιλάκο Τζανέτο, ως πρώτο διοικητή της εθελοντικής υπηρεσίας στην Ελλάδα.

Αποτελεί το 5ο κατά σειρά, εθελοντικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εντός της οποίας λειτουργούν και δύο εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί.