19 Απριλίου, 2024

Καλαμάτα: «Κοροϊδία» καταγγέλλουν οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους –Στο ΚΑΤ διακομίστηκε η 21χρονη (ηχητικά)


Κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους, οι μαθητές των σχολών του ΟΑΕΔ, μετά τον τραυματισμό της 21χρονης συμμαθήτριας τους το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Όπως έκαναν γνωστό είναι αποφασισμένοι να κλείνουν καθημερινά το δρόμο στο Ασπρόχωμα, μπροστά στον ΟΑΕΔ στο σημείο που τραυματίστηκε η συμμαθήτρια τους αλλά και πριν ακριβώς 4 χρόνια είχε χάσει τη ζωή της η 23χρονη Βασιλική, επίσης μαθήτρια του ΟΑΕΔ.

Η 21χρονη Μαριάννα διακομίστηκε χθες το απόγευμα απ’ το Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο ΚΑΤ στην Αθήνα, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ διασωληνωμένη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας και τον Ηλία Μαραβά, ο σπουδαστής των σχολών Κώστας Οικονομόπουλος, καταλόγισε αδιαφορία τόσο απ’ την Περιφέρεια όσο και απ’ τον Δήμο, καθώς εδώ και 4 χρόνια που έχασε τη ζωή της η 23χρονη Βασιλική δεν έγινε το παραμικρό. Αναφορικά με τις δικές τους αντιδράσεις, τόνισε ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, κλείνοντας το δρόμο καθημερινά απ’ τις 2:30μ.μ. έως τις 7μ.μ. Πρόσθεσε δε, ότι χθες που έκλεισαν το δρόμο κανείς αρμόδιος δεν πήγε στο σημείο να ακούσει τα αιτήματα τους.

Θανάσης Βασιλόπουλος: Πριν 3 μήνες ολοκληρώθηκε η μελέτη απ’ το υπουργείο Υποδομών

Στην ΕΡΤ Καλαμάτας και στην Μαρία Τομαρά μίλησε χθες για το συγκεκριμένο θέμα και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως ενέργειες για το συγκεκριμένο ζήτημα είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είχαν γίνει συγκεκριμένα δυο μελέτες οι οποίες ωστόσο απορρίφθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών. Στη συνέχεια σε συνεργασία με τα στελέχη του Υπουργείου κατέληξαν σε μια οριστική μελέτη. Πρόσθεσε δε, πως έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι προκαταρκτικές διαδικασίες ώστε να τοποθετηθεί πεζοφάναρο στη διάβαση που οδηγεί στη ΟΑΕΔ και τις σχολές του ενώ στη μελέτη που έχει συνταχθεί από το δήμο προβλέπεται και η κατασκευή νησίδας και κατακόρυφη οριζόντια σήμανση.

Να σημειωθεί πως το έργο ανέρχεται στις 45.000 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο καθώς βρίσκεται σε εθνικό δρόμο-ευθύνης της περιφέρειας.