KODAK Digital Still Camera
Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας.
Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του.
Ο Μητροπολίτης Ιερεμίας είχε το 1941 στη Ναύπακτο.
Το 1964 έλαβε το πτυχίο του από την Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, της οποίας αναγορεύτηκε διδάκτωρ θεολογίας το 2000.
Το 2003 εξελέγη Επίκουρος καθηγητής, ενώ το 2006 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1969 και το 1972 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος.
Ανέλαβε καθήκοντα Ιεροκήρυκα σε πολλές Μητροπόλεις και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Εξελέγη Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 14 Οκτωβρίου 2006.
Έχει συγγράψει διάφορα έργα θεολογικού και ερμηνευτικού περιεχομένου.
Θεωρείται από τους κορυφαίους Παλαιοδιαθηκολόγους στην Ελλάδα ενώ έχει ερμηνεύσει και μεταφράσει πολλά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης που έχουν δημοσιευτεί σε σειρά επιμέλειας της Αποστολικής Διακονίας.

More Stories
Υπεγράφη σύμβαση προϋπολογισμού 450.000 ευρώ που αφορά παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης και συντήρησης στο ορεινό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αργολίδας
Παρέμβαση ΠΕΣΠ για MERE Ελλάς
Αναβαθμίζεται η επαρχιακή οδός Αρκαδικό – Σαμπατική με χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου