17 Ιουνίου, 2024

Θανάσης Πετράκος: Γιατί λέτε ανακρίβειες κ. Νίκα; Και γιατί δεν είπατε τίποτα για σταφίδα και ελιές στον Υπουργό;

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

  1. Ο κ. Νίκας συνηθίζει τελευταία να λέει ανακρίβειες για το Καλό Νερό-Τσακώνα. Στη συνάντηση με τον εμπορικό σύλλογο της Τριφυλίας είπε μια ακόμα φορά τη μισή αλήθεια, και ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι ψέμα.

κ. Νίκα δεν γνωρίζετε ότι το Καλό Νερό-Τσακώνα έχει εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Μελέτη Οδοποιίας και ότι εκκρεμεί μόνο η δημοπράτηση των υποστηρικτικών μελετών (τεχνικά, αποχέτευση, αποστράγγιση, σήμανση, ηλεκτρομηχανολογικά) καθώς και οι απαλλοτριώσεις, διότι το 2011 το δημόσιο δεν κατέθεσε εντός 18 μηνών το προσωρινό ποσό;

Συνεπώς το Καλό Νερό-Τσακώνα είναι σχετικά ώριμο, οπότε αντί να λέτε ότι δεν έχει καν μελέτες, οφείλατε εδώ και 2,5 χρόνια, που συνεχώς θέτουμε το ζήτημα, να είχατε πιέσει να είχαν δημοπρατηθεί οι εκκρεμείς υποστηρικτικές μελέτες και να είχαν λυθεί τα νομικά θέματα των απαλλοτριώσεων.

Β. Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε, όπως και όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί και οι ελαιοπαραγωγοί, ότι κατά την επίσκεψη του κ. Λιβανού τις προηγούμενες ημέρες στην Πελοπόννησο δεν θέσατε καν το θέμα ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, παρότι είχατε υπερψηφίσει τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ούτε βέβαια το θέμα της σταφίδας.

Είστε έκθετο συνεπώς κ. Νίκα και θα ζητήσουμε να δώσετε εξηγήσεις στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο. Κυρίως όμως είστε έκθετος στους αγρότες και σε όλους τους Πελοποννήσιους.