18 Ιουνίου, 2024

Κοινή προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συλλόγων του ιατρικού κόσμου για συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού για την Ουκρανία

Φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για την υποστήριξη των ανθρώπων που δοκιμάζονται στον πόλεμο της Ουκρανίας ξεκινά να συλλέγει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς, Φαρμακευτικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους κάθε μίας από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στα πέντε διοικητήρια, στις έδρες των Π.Ε., από αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 21 του μήνα, καθημερινά (τις εργάσιμες ημέρες) από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, υπό την εποπτεία των πιο πάνω επιστημονικών συλλόγων της κάθε μίας Περιφερειακής Ενότητας.

Τα είδη που χρειάζεται να συγκεντρωθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι:

Αντιπυρετικά, Φυσιολογικοί οροί και αμπούλες. Κολλύρια (ενυδατικά). Γάζες αποστειρωμένες – επίδεσμοι ελαστικοί – λευκοπλάστ. Σπρέι επούλωσης τραυμάτων. Αλοιφές για εγκαύματα (όχι φτιαχτές). Συσκευές ορών για ενδοφλέβια χρήση. Σύριγγες όλων των μεγεθών. Ιατρικές μάσκες – γάντια. Απολυμαντικά – betadine – hibitane – οινόπνευμα. Θερμόμετρα  (ηλεκτρονικά). Αιμοστατικά (γάζες, spray, κρέμες).

ΠΕ Αργολίδας

ΠΕ Αρκαδίας

ΠΕ Κορινθίας

ΠΕ Λακωνίας

ΠΕ Μεσσηνίας