17 Ιουνίου, 2024

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το έργο “Καλαμάτα για όλους”

Στην γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στις 4 /3/2023, παρουσιάστηκε η πλατφόρμα “Καλαμάτα για όλους”.

Οι ιδρυτές του Σπόρου, Βασίλης Πουλόπουλος και Ηλίας Καλφακάκος παρουσίασαν το δικτυακό τόπο http://k4a.osporos.com, όπου μπορεί κάποιος να βρει τις 5 θεματικές διαδρομές που σχεδιάστηκαν, προσβάσιμες σε ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας και μίλησαν για τις παράλληλες δράσεις που οργανώθηκαν και αφορούν την εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων πολιτισμού για συνανθρώπους μας με προβλήματα τυφλότητας – τα οποία θα παραχωρηθούν στον τοπικό σύλλογο – και ενημερώσεις σε σχολεία της πόλης.

Στην συνέχεια αναφέρθηκαν στα επόμενα βήματα, που περιλαμβάνουν σεμινάρια σε επαγγελματίες της πόλης σχετικά με την εξυπηρέτηση των αναπήρων πελατών, την πρωτοβουλία για ενίσχυση των επιχειρήσεων της πόλης για βελτίωση της προσβασιμότητας στα καταστήματα γύρω από τις διαδρομές, μια δράση εξοικείωσης με τον πολιτισμό για άτομα με προβλήματα τυφλότητας και τη συνεργασία με το Δήμο για σήμανση των διαδρομών.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ Διαφοροζώ, Γιώργος Λαζαρίδης, μίλησε για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι στην πόλη και τη σημασία που έχουν Δράσεις σαν το “Καλαμάτα για όλους”.

Τις παρουσιάσεις έκλεισε ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, που μίλησε για τα Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας και τις διεθνείς πρακτικές. Ο κος Παπαντωνίου τόνισε ότι η δουλειά που έχει γίνει στα πλαίσια της Δράσης είναι εντυπωσιακή και θα μπορούσε να αποτελέσει μια ιδανική βάση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν παρεμβάσεις και ερωτήσεις από πολίτες, εκπροσώπους φορέων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καλαμάτας, κος Παύλος Κρανιώτης, δήλωσε ότι το Επιμελητήριο στηρίζει από την πρώτη στιγμή τη δράση και είναι παρόν για τα επόμενα βήματα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσεκτική δουλειά που έχει γίνει στα πλαίσια της Δράσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας και ότι ο Δήμος είναι παρόν για την συνέχιση της Δράσης.

Το έργο “Καλαμάτα για όλους” υλοποίησε η ΑΜΚΕ Ο Σπόρος, σε συνεργασία με τον Α.Σ. ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ.