18 Ιουλίου, 2024

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχωρήθηκαν 9 στρέμματα στην οδό Τάπιας, στην Τρίπολη, για ανέγερση διοικητηρίου στην αρκαδική πρωτεύουσα

Την δωρεάν παραχώρηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της χρήσης ακινήτου εμβαδού 8.635,96 τ.μ., επί της οδού Τάπιας στην Τρίπολη, προβλέπει σχετική απόφαση του εν λόγω υπουργείου.

Ο σκοπός της παραχώρησης, για την οποία δόθηκε αγώνας από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, είναι η ανέγερση διοικητηρίου για την στέγαση των υπηρεσιών της έδρας της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Μέσα στο επόμενο διάστημα  θα γίνει η παράδοση – παραλαβή του παραχωρημένου ακινήτου και εν συνεχεία οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα συντάξουν φάκελο για την ένταξη του έργου ανέγερσης του Διοικητηρίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

“Δόθηκε μεγάλος αγώνας καθώς η συγκεκριμένη έκταση είχε και παλιότερα παραχωρηθεί -μέχρι το 2018-, στην τότε Νομαρχία Αρκαδίας και στη συνέχεια στον διάδοχό της θεσμό της Περιφέρειας, προκειμένου να ανεγερθεί διοικητήριο, δεν κινήθηκε όμως καμία διαδικασία όλα τα προηγούμενα χρόνια” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, τονίζοντας ότι το οικόπεδο αυτό -όπως και 90.000 άλλα ακίνητα σε όλη τη χώρα- “πέρασε” στο Υπερταμείο:

“Η σημερινή περιφερειακή Αρχή κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, πετυχαίνοντας το εν λόγω ακίνητο -όπως και άλλα- να επιστραφεί αρχικά στο υπουργείο Οικονομικών και από αυτό, στην συνέχεια, στον πρότερο ιδιοκτήτη που ήταν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οπως σημείωσε, τέλος, ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια είναι έτοιμη μελετητικά και πλέον επιδιώκεται τρόπος χρηματοδότησης του έργου:

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανάγκη να διαθέτει στην έδρα της, στην Τρίπολη, ένα κεντρικό κτήριο προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της, αλλά και για να απαλλαγεί από τα ενοίκια που τώρα καταβάλει, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι μια ετήσια δαπάνη περί τις 200,000 ευρώ” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ Ρ1ΞΟ4653ΠΓ-Χ6Χ