17 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στη Μονεμβασιά αύριο Σάββατο με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, σημαντικά έργα, σημαντικές συμβάσεις

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντάται με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στις 10.30 το πρωί, αύριο Σάββατο 18 Μαρτίου, στη Μονεμβασιά, για την υπογραφή συμβάσεων καθώς και για την επίσημη έναρξη των εργασιών δύο καθοριστικών έργων που θα εκτελεστούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην καστροπολιτεία.

Τα πρώτο έργο αφορά στον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασιάς, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 980.540,40 ευρώ και το οποίο υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχουν υπογράψει η Περιφέρεια, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Δήμος Μονεμβασίας, ο ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Το δεύτερο έργο είναι η διαμόρφωση σε δημοτικό μουσείο του σπιτιού του παγκοσμίως γνωστού Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Το έργο, με προϋπολογισμό 235.600, υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Μονεμβασίας και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.”.

Εξ άλλου, στην αυριανή συνάντηση -στην οποία θα συμμετέχουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης- θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Μονεμβασίας και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” για την προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, έργο προϋπολογισμού 6.800.360 ευρώ που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στο πλαίσιο της ίδια συνάντησης, σύμφωνα και με την ανακοίνωση από το γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα γίνει ενημέρωση ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης βελτίωσης της ΕΟ 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά, στο τμήμα γέφυρα Μονεμβασιάς – πύλη Κάστρου.