19 Απριλίου, 2024

Σύντομα η ένταξη του έργου της μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο στο δήμο της Βόρειας Κυνουρίας

Το μεγάλο έργο της μεταφοράς νερού απ’ τις πηγές του Αναβάλου Αργολίδας, προς την Βόρεια Κυνουρία Αρκαδίας αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε στην Αθήνα.

Ο προσδιορισμός του χρονοδιαγράμματος για την υποβολή της οριστικής μελέτης και της τελικής ένταξης στο Πρόγραμμα της Αγροτικής Ανάπτυξης, απασχόλησε τη σύσκεψη.

Μετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Μανώλης Σκαντζός, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και ο διευθυντής των τεχνικών έργων και των αγροτικών υποδομών του Υπουργείου, Θανάσης Πετρόγιαννης.

Ο διευθυντής των τεχνικών έργων του Υπουργείου, παρέλαβε την οριστική μελέτη και τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, για την επεξεργασία της απ’ τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Δ. Παπαγιαννίδης, διαβεβαίωσε, τον Μανώλη Σκαντζό, ότι, ο σχεδιασμός του Υπουργείου, συμπεριλαμβάνει την ένταξη και την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο, μέσα στους επόμενους μήνες – αμέσως μετά το άνοιγμα της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων – θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα ενταχθούν.

Το έργο έχει προυπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και η υλοποίησή του θα ενισχύσει τις παραγωγικές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα της βόρειας Κυνουρίας.