23 Απριλίου, 2024

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμβάλει πάντα σε δράσεις πολιτισμού

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμβάλει σταθερά σε δράσεις πολιτισμού και σε εκδόσεις που προβάλουν την ιστορία του τόπου μας, είτε αυτόνομα, είτε χρηματοδοτώντας μέρος τους, με σκοπό να αναδειχθεί η περιοχή τόσο της Αρκαδίας όσο και της Περιφέρειας, αφού είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας”.

Τα πιο πάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη για την παρουσίαση της έκδοσης “Μαινάλια – Η ξεχασμένη ιστορία ενός αρκαδικού έθνους” του Μπιορν Φόρσεν (Bjorn Forsen), μία έκδοση στην οποία συμμετείχε οικονομικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Χρ. Λαμπρόπουλος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην εν λόγω εκδήλωση, “αφού μέσα από το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού θα αποκτήσουμε γνώσεις για ένα μέρος της ιστορίας της Αρκαδίας μας, που την ξέρουμε λίγο” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Τόνισε παράλληλα πως θα πρέπει, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, “να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει ανάδειξη της εν λόγω περιοχής και να ενταχθεί στους τουριστικούς προορισμούς της Αρκαδίας”, ενώ κατέληκε με την ευχή να είναι “καλοτάξιδο” το βιβλίο, δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στον συγγραφέα για το πόνημά του, όσο και στους διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για τις ανασκαφές της στην περιοχή της Μαινάλιας γης.