20 Ιουλίου, 2024

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Νότιας Κυνουρίας

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου, στην Τρίπολη, με τον αντιδήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Κώστα Διαμαντή.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και τα μέλη του Αρχείου Τσακωνιάς, Σοφία Καμβύση και Νίκος Βλάμης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η διαδικασία για την προώθηση νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του πιο πάνω δήμου με αντικείμενο πολιτιστικές δράσεις στην περιοχή της Νότιας Κυνουρίας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δήλωσε ότι στην πρόθεση της Περιφέρειας είναι να στηρίξει τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Μελιτζάzz, στο Λεωνίδιο το τετραήμερο 6 με 9 του ερχόμενου Ιουλίου.

Στον περιφερειάρχη, τα μέλη του Αρχείου Τσακωνιάς επέδωσαν δύο εκδόσεις του εν λόγω φορέα, ενώ ο Π. Νίκας από την πλευρά του σημείωσε ότι το Λεωνίδιο και η Νότια Κυνουρία γενικότερα αποτελεί μια περιοχή με ιστορία, ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταυτότητα και σκοπός της Περιφέρειας είναι να ενισχύσει αυτά τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα.