23 Ιουλίου, 2024

Μαρίνα Ναυπλίου: Αναβαθμίζεται ο τουρισμός, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας

Υπογράφηκε στις 12 το μεσημέρι Σάββατο 8 Απριλίου στο Ναύπλιο, στο Βουλευτικό, η ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου, η οποία αφορά στη μελέτη, χρηματοδότοτηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα της αργολικής πρωτεύουσας. Η ΣΔΙΤ -η πρώτη στην Ελλάδα που αφορά σε μαρίνα- υπογράφηκε, παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και του παραχωρησιούχου. Σάββατο 8 Απριλίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Με την υπογραφή της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου αναβαθμίζουμε τον ιστορικό αυτό προορισμό, τον μοναδικό προορισμό, και τουριστικά και απ’ όλες τις απόψεις», υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Αργολίδας, προσθέτοντας ότι «φέρνει παραπάνω έσοδα στην περιοχή, προστιθέμενη αξία, νέες θέσεις εργασίας, ποιοτικό τουρισμό, ταξιδιώτες και τουρίστες υψηλού εισοδήματος που δαπανούν πολύ περισσότερο, επεκτείνει την τουριστική περίοδο».


Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ένα τέτοιο έργο «και απαιτεί και απαιτείται ομαδική προσπάθεια, συνεργασία και σκληρή δουλειά, προκειμένου να σπάμε τα δεσμά της γραφειοκρατίας και να φεύγουμε μπροστά. Είναι απορίας άξιον πώς για τόσα χρόνια πήγαινε “μπρος-πίσω” αυτό το έργο», επισήμανε.

Πριν την υπογραφή της σύμβασης, σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «το Ναύπλιο είναι μοναδικής ομορφιάς, ξεχωριστός προορισμός, το ίδιο το Ναύπλιο είναι brand από μόνο του και φυσικά οι υποδομές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για την ανάπτυξη για το σήμερα και το αύριο», ενώ γι’ αυτό καθ’ αυτό το έργο της μαρίνας, υπογράμμισε ότι «κληθήκαμε να συμβάλουμε και ως Υπουργείο Τουρισμού για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το έργο. Όσο πιο πολύ αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν, τόσο πιο πολλοί ταξιδιώτες και τουρίστες έρχονται στο Ναύπλιο, πιο υψηλού εισοδήματος, άρα δαπανούν περισσότερα, άρα ακμάζει περισσότερο η οικονομία της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο Τάσος Ζαφείρης, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, υπογράμμισε ότι το έργο «θα επηρεάσει θετικά και μέγιστα στην ανάπτυξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, τόσο με τις υπεραξίες όσο και με τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν. Για να φθάσουμε σήμερα στο τέρμα, να κόψουμε το νήμα και να υπογράψουμε τη σύμβαση απαιτήθηκαν συνέργειες, χρόνος πλήρης, κόπος πολύς, εργώδης προσπάθεια και επιτυχής συντονισμός μεταξύ Δήμου Ναυπλιαίων, Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείων Τουρισμού και Ανάπτυξης».

Για μια «σημαντική ημέρα για όλη την ανατολική Πελοπόννησο» έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι το έργο θα επηρεάσει την οικονομική ζωή μέχρι κάτω από τη Μονεμβασιά και ότι θα δώσει θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι «ξεκινάμε με τα 20 εκατομμύρια ευρώ και στην ανάπτυξή του θα φθάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ».

Ο Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων, υπογράμμισε ότι για την επίτευξη του στόχου χρειάστηκε «η συνεργασία πολλών φορέων, πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια» τονίζοντας ότι έχει ζήσει όλη τη διαδρομή, από το 2009 ως σήμερα, οπότε και υπογράφεται η σύμβαση.

Από την πλευρά του παραχωρησιούχου, της ΤΕΚΑΛ Α.Ε., ο Παναγιώτης Ψαλτάκος δεσμεύτηκε ότι «το έργο θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς και είμαστε πεπεισμένοι ότι, αφού χάθηκε πολύς πολύτιμος χρόνος, η τοπική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Γι’ αυτό και κατασκευάζουμε μια μαρίνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα, σεβόμενοι την ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής. Στη συνέχεια η “Ναύπλιο Μαρίνα Α.Ε.” θα λειτουργήσει τη μαρίνα αυτή με τα ισχυρότερα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά πρότυπα». Υπογράμμισε, δε, ότι «είναι εφικτό να συνδυαστούν η τουριστική και γενικά η οικονομική ανάπτυξη, με το σεβασμό στο περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υπέροχου αυτού τόπου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – ertnews.gr