19 Απριλίου, 2024

Πολύ κοντά στην υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου o Βαγγέλης Ξυγκώρος (video)

Πολύ κοντά στην υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται πως βρίσκεται ο Βαγγέλης Ξυγκώρος. Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης BEST μάλιστα, αυτή η πρόθεση ενισχύεται από το ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βλέπουν με πολύ θετικό ενδιαφέρον να στηριχθεί μια υπερκομματική πρόταση την οποία εκφράζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, για να κάνει η Περιφέρεια ένα άλμα προς τα εμπρός.

Αυτό αποκάλυψε ο Νίκος Μπελογιάννης σχολιάζοντας για τα όσα… πυροδοτήθηκαν μετά την συνέντευξη του κ. Ξυγκώρου στην εφημερίδα “Ελευθερία” και τον Θανάση Λαγό, με το… παράθυρο υποψηφιότητας για την αυτοδιοίκηση το οποίο άνοιξε, σήμερα να εξελίσσεται σε… πόρτα μετά την τεράστια αποδοχή που γνωρίζει μια τέτοια κίνηση, μια κίνηση που έρχεται να ανατρέψει την όλη… μίζερη κατάσταση.

Ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST ξεκαθάρισε αρχικά πως η αναφορά του κ. Ξυγκώρου “συντάραξε τους πάντες στο αυτοδιοικητικό πεδίο” και πως ο ίδιος “δεν ενδιαφέρεται για υποψηφιότητα στο δήμο Καλαμάτας για να… ησυχάσουν και κάποιοι”. Αν και τόνισε πως οι πιέσεις είναι πολλές και σε κάθε επίπεδο τόσο για το δήμο όσο και για την Περιφέρεια, ο έμπειρος επιχειρηματίας που έδωσε άλλη πνοή στον θεσμό του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά ως ένας άνθρωπος που ξέρουν όσο λίγοι την αγορά, με βαρύ βιογραφικό, με τη νέα του σκέψη και τις προτάσεις να πάει ο τόπος μπροστά μέσα από μια ανεξάρτητη και ακέραια πρόταση στο β’ βαθμό αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Νίκος Μπελογιάννης “εάν τελεσφορήσει αυτή η ανεξάρτητη υποψηφιότητα έχει να κερδίσει όλη η Πελοπόννησος”, προσθέτοντας “…μακάρι τέτοιο άνθρωποι να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των πολιτών και της προσφοράς για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια”. Στο πλαίσιο αυτό και οι αναφορές για την υφιστάμενη κατάσταση “…δεν είναι μειονέκτημα να αποχωρήσουν Νίκας και Τατούλης, τους… ευχαριστούμε, ότι είχαν να το προσφέρουν, το προσέφεραν. Πόσο πια; Άλλωστε το κράτος στα 35 χρόνια δίνει σύνταξη…” είπε εμφατικά.  Επιπρόσθετα συμπλήρωσε το θετικό αποτύπωμα και την μεγάλη αίσθηση που προκάλεσε το άκουσμα μιας τέτοιας πρότασης στην κοινωνία με τον ίδιο τον κόσμο να μιλά για την ανάγκη να υπάρξει ένας τέτοιος υπερκομματικός συνδυασμός.

Ο Διευθυντής του BEST παράλληλα συμπλήρωσε πως από τη μια με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Ξυγκώρου και με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Βλάση μόνο να κερδίσει θα έχει η Πελοπόννησος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΞΥΓΚΩΡΟΣ

Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος είναι 46 ετών εξελέγη Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τον Δεκέμβριο του 2017 (ο νεότερος ηλικιακά Πρόεδρος στην ιστορία του θεσμού στη Μεσσηνία).

Είναι Αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και η επιχειρηματική του δραστηριοποίηση είναι στον τομέα της επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, ιδιαίτερα συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού και οίνου με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (από το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών – AΛΜΠΑ (ALBA) και πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Άνθρωπος της αγοράς, των επιχειρήσεων, έχει γνώσεις Διοίκησης και μάνατζμεντ.

Επί ημερών του υλοποιούνται δυο εμβληματικά έργα με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου για το Νομό το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην Κυπαρισσία και τώρα στην Μεσσήνη (τα μόνα έργα που έχουν γίνει τέτοιου μεγέθους στην Μεσσηνία τα τελευταία έτη), ενώ ολοκληρώνει και την ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα για πρώτη φορά εγκρίθηκαν προγράμματα απευθείας χρηματοδότησης του Επιμελητηρίου για κατάρτιση επιχειρηματιών, εργαζομένων και ανέργων.

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις προσώπων που γνωρίζει το σύνολο των τομέων της οικονομίας λόγω της ενασχόλησης του (αγροτικό / μεταποίηση – τυποποίηση / εξαγωγές – τουρισμός) κάτι που χρειάζεται η Πελοπόννησος για να βγει από το τέλμα της στασιμότητας.