20 Απριλίου, 2024

Την Πρωτομαγιά αρχίζει η τουριστική περίοδος – Διπλάσιες οι πληρότητες από την περσινή χρονιά

Ανοιξιάτικο στιγμιότυπο που εικονίζει βάρκα να πλέει σε παραλία του Ναυπλίου, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Αφού πλέον ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία και διαμορφώνονται οι πληρότητες του Μαϊου που φέτος αγγίζουν ήδη το 65%. Ποσοστό ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το περσινό 35% της ίδιας περιόδου. 

Το Πάσχα, ξενοδοχεία και βραχυχρόνια μίσθωση ξεπέρασαν σε πληρότητα το 90%. Σε Ρόδο και Κρήτη, η σεζόν έχει ανοίξει ήδη, από αρχές Μαρτίου. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού οι πληρότητες των ξενοδοχείων κινούνται ήδη στο 70% με τους τουρίστες που επιλέγουν την Αθήνα για τις πρώτες τους διακοπές, να έρχονται από Σκανδιναβία και από κεντρική και ανατολική Ευρώπη. 

Οι Έλληνες που θα φύγουν για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, επιλέγουν μέρη που βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα όπως Ναύπλιο, Πάτρα, Ύδρα, Αίγινα και Εύβοια. 

Οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων για τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν ήδη ξεκινήσει κυρίως με επισκέπτες από Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, Καναδά και Αυστραλία.