20 Απριλίου, 2024

Συνεργασία Επιμελητηρίου Λακωνίας και Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στο Επιμελητήριο Λακωνίας και στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπογράφηκε πρόσφατα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, στη Σπάρτη.

Ο Πρύτανης, του Ιδρύματος, Αθανάσιος Κατσής, στην ομιλία του, επεσήμανε τη μεγάλη σημασία αυτής της ενέργειας, αφού η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, άρα και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης, στην ομιλία του, τόνισε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η συμφωνία, αποτελεί συνέργεια των δύο φορέων, στην προώθηση και υποστήριξη της εξωστρέφειας της δράσης τους και της διάχυσης της γνώσης. Το Πανεπιστήμιο, είναι φορέας γνώσης και έρευνας. Το Επιμελητήριο, αφουγκράζεται τις αγορές και τις επιχειρήσεις. Μαζί μπορούμε να στηρίξουμε και να προωθήσουμε δράσεις που θα συνδέουν τις ανάγκες της επιχείρησης του τόπου μας, με τη γνώση που παρέχει το Πανεπιστήμιο. Στόχος μας είναι, να μπορούμε να προτείνουμε λύσεις, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, όσο και να παρασχεθεί στις επιχειρήσεις, η γνώση για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, πάντα με όραμα την ανάπτυξη και την πρόοδο του επιχειρείν και της κοινωνίας μας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, ανθρώπινο ή υλικό.