17 Ιουνίου, 2024

Έρχονται υδροπλάνα σε ακόμη 4 περιοχές της Πελοποννήσου – Δείτε που

Γενική άποψη της Ερμιόνης

Συνεδρίασε την Τρίτη 25 Ιουλίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, το σώμα ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων, συνολικού κόστους 100.000 ευρώ, μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και

– α) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βόρειας Κυνουρίας και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, β) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανατολικής Μάνης και του Δήμου Ανατολικής Μάνης, γ) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασιάς και του Δήμου Μονεμβασιάς και δ) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας και του Δήμου Ερμιονίδας.

Αντικείμενα των πιο πάνω συμβάσεων αποτελούν η δημιουργία και η υποβολή φακέλου για την έγκριση υδάτινων περιοχών ως υδατοδρόμια στα λιμάνια α) Παράλιου Αστρους, β) Γυθείου, γ) Μονεμβασιάς και δ) Κοιλάδας, αντίστοιχα.

“Πρόκειται για σημαντικές περιοχές, από τουριστική άποψη, σύντομα δε θα ακολουθήσει η ανάλογη διαδικασία για την Κυπαρισσία και για περιοχές στον Κορινθιακό Κόλπο” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.