27 Απριλίου, 2024

Η αστυνομία εξάρθρωσε συμμορία που έκανε κλοπές αυτοκινήτων (video-φώτο)

Συμμορία η οποία έκανε κλοπές αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Προκειμένου η αστυνομία να «ξεσκεπάσει» τη συμμορία που έκανε τις κλοπές αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (14.11.2023) μεγάλη επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής και της Θήβας, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα μέλη της συμμορίας από τον Αύγουστο του 2022, είχαν φτιάξει την εγκληματική οργάνωση, η οποία έκανε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων έχοντας έναν συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Αφού εντόπιζαν τα αυτοκίνητα που τους ενδιέφεραν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, χρησιμοποιούσαν κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (διαγνωστικά εγκεφάλων, αυτοσχέδια εργαλεία παραβίασης κλπ.) τα έκλεβαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία του Μενιδίου, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αρχές, ενώ στη συνεχεία τα μετέφεραν σε σημεία «καβάτζες».

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα στη συνέχεια τα έριχναν στην αγορά, χρησιμοποιούσαν στοιχεία ανύπαρκτων ή ανυποψίαστων ατόμων και προμηθεύονταν οχήματα, ίδιας μάρκας και τύπου με τα κλεμμένα, τα οποία είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και ήταν ασύμφορη οικονομικά η επισκευή τους.

Με τα έγγραφα αυτών των αυτοκινήτων πλαστογραφούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας καθώς και τον αριθμό πλαισίου των κλεμμένων οχημάτων, και τα διέθεταν προς πώληση μέσω διαδικτύου, σε χαμηλές τιμές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ακόμη και στην περίπτωση που τα έγγραφα κάποιου οχήματος κατάσχονταν, με διάφορα τεχνάσματα προχωρούσαν στην επανέκδοσή τους ώστε να συνεχίσουν τη δράση τους.

Μετά από έρευνες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

11 οχήματα,

10 κινητά,

63.487,60 ευρώ,

πλήθος ανταλλακτικών και κλειδιών αυτοκινήτων,

εγκέφαλος και κινητήρας αυτοκινήτου,

πιστόλι,

φυσίγγια,

υπολογιστής,

συσκευή GPS,

2 ζεύγη πινακίδων

2 ρολόγια μεγάλης αξίας,

πλήθος εγγράφων και

ρουχισμός.

Σύμφωνα με την αστυνομία μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από τα οποία τα 9 έχουν βρεθεί και επεστράφησαν στους  ιδιοκτήτες τους. Το παράνομο κέρδος από τη δράση της συμμορία ξεπερνά τις 290.000 ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συμμορία είχε κλέψει και άλλα αυτοκίνητα.