27 Απριλίου, 2024

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο γήπεδο στην περιοχή των Φιλικών

Το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή των Φιλικών, στην Τρίπολη, παραδόθηκε το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Το έργο, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας, με τους δύο αυτοδιοικητικούς φορείς να συνεργάζονται για την ολοκλήρωσή του.

“Στην διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, από την Περιφέρεια διαθέσαμε περί το 1,3 εκ ευρώ για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου Τρίπολης” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στον σύντομο χαιρετισμό του, επισημαίνοντας την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Τρίπολης, αλλά του ίδιου προσωπικά με τον δήμαρχο Κώστα Τζιούμη.

Οπως διευκρίνισε, περί το 1 εκ ευρώ διατέθηκαν για το γήπεδο της ΕΠΣ Αρκαδίας στη Νεστάνη, 205.000 για το γήπεδο στα Φιλικά -το οποίο πλέον έχει λάβει πιστοποίηση “FIFA Quality”-, αλλά και μικρότερα ποσά για το γήπεδο του Παναρκαδικού και για το γήπεδο στην Σκοπή. Ο περιφερειάρχης, πρόσθεσε ότι το γήπεδο στα Φιλικά έχει πλέον τις προδιαγραφές για να γίνονται σε αυτό επαγγελματικοί αγώνες.

Στην καλή συνεργασία με την Περιφέρεια αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης, εκφράζοντας ευχαριστίες για τη συνδρομή της προς τον δήμο της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας Σταύρος Γεωργόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ομάδας ΑΕΚ Τρίπολης, η οποία χρησιμοποιεί ως έδρα της το συγκεκριμένο γήπεδο.