27 Απριλίου, 2024

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας για το θέμα του νέου δικαστικού χάρτη

Με αφορμή τα όσα συζητούνται γύρω απ’ τον λεγόμενο, νέο δικαστικό χάρτη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Γιάννης Παναρίτης, έστειλε στους αρμοδίους, επιστολή γύρω απ’ το θέμα των δικαστηρίων της Λακωνίας.

Η επιστολή έχει να κάνει με τα όσα ακούγονται για την πιθανή κατάργηση Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων και Εφετείων στην περιφέρεια.

Ο πρόεδρος, ζητά όπως συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα, τα δικαστήρια του Γυθείου, της Νεάπολης και των Μολάων.

Στο Γύθειο, έδρα του Επιμελητηρίου Λακωνίας, λειτουργεί Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, ζητά να μην καταργηθούν τα δικαστήρια του Γυθείου, της Νεάπολης και των Μολάων, αφού, κάτι τέτοιο – όπως τονίζει – θα επηρεαστεί δυσμενώς και πολλαπλά, η οικονομία της τοπικής κοινωνίας.

Ο Γιάννης Παναρίτης, ισχυρίζεται, ότι, οι ενέργειες κατάργησης των υπηρεσιών στην περιφέρεια, αντιτίθεται στην ανάγκη για αποκέντρωση, δημιουργούν αρτηριοσκληρωτικά φαινόμενα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της οικονομίας και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Η επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης καταλήγει ως εξής:

 (…)  παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημά μας, ώστε το Πρωτοδικείο και τα Ειρηνοδικεία Γυθείου, Νεάπολης και Μολάων (Επιδαύρου Λιμηράς), καθώς και το Εφετείο της Καλαμάτας, να συνεχίσουν την απολύτως αναγκαία και επωφελή για τις τοπικές κοινωνίες λειτουργία τους”.

Η επιστολή προωθήθηκε στους βουλευτές Λακωνίας, στα Επιμελητήρια της χώρας, στους δημάρχους της Λακωνίας και στους δικηγορικούς συλλόγους της Λακωνίας.