27 Απριλίου, 2024

Η Κορινθία διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να ενισχύσει την ανάπτυξή της

Τα συμπεράσματα απ’ την επισκεψιμότητα στην Κορινθία, γνωστοποιήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Κόρινθο, με αφορμή την λειτουργία των περιπτέρων της τουριστικής πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην περιοχή, λειτουργούν δύο infokiosk, ένα στην Αρχαία Κόρινθο και ένα στον Ισθμό.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν απ’ την συλλογή όλων των ερωτήσεων και των θεμάτων που απασχόλησαν τους επισκέπτες των τουριστικών αυτών περιπτέρων.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας, θα χρησιμοποιηθούν, τόσο στην επίλυση των προβλημάτων που αναφέρουν οι επισκέπτες της περιοχής, όσο και στον σχεδιασμό πολιτικών, δράσεων και έργων, που θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην ικανοποίηση των επισκεπτών.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν, γίνονται και είναι να γίνουν στην Κορινθία. Μίλησε για τον βιολογικό καθαρισμό στους Αγίους Θεοδώρους, για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο Λουτράκι, για το περιβαλλοντικό – πολιτιστικό πάρκο στην Κόρινθο, για την προστασία της αρχαίας Διόλκου, για τον φωτισμό το κάστρου του Ακροκορίνθου, για την περίφραξη της διώρυγας του Ισθμού και για την δημιουργία του πεζόδρομου, παράλληλα με τη διώρυγα.