27 Απριλίου, 2024

”ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ”: Η νεολαία του Δήμου Σικυωνίων δεν κοροϊδεύεται από κανέναν!!! (video)

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στο θεσμικό ρόλο και στους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις  επικίνδυνες για την Δημοκρατία πρακτικές του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Σκαρμούτσου, αναφορικά με την αχαρακτήριστη  συμπεριφορά που επέδειξε τόσο στην Συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου 2024 όσο και στις φερόμενες δημόσιες δηλώσεις του που ακολούθησαν στα social media του Δήμου Σικυωνίων.

Συγκεκριμένα κατά την συζήτηση του θέματος του Δημοτικού Συμβουλίου :  «Έγκριση Καταστατικού και Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Σικυωνίων» το οποίο πρέπει να σημειωθεί, διεξήχθη χωρίς την έστω τυπική, φυσική παρουσία , ούτε ενός εκπροσώπου, του υπό σύσταση οργάνου, ο κ. Σκαρμούτσος , αυθαίρετα παρερμήνευσε την στάση μας και στις φερόμενες δημόσιες δηλώσεις του, που αναρτήθηκαν στα   social media του Δήμου Σικυωνίων, δόλια ανέφερε ότι χωρίς επιχειρήματα ψηφίσαμε αρνητικά στη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων!!!!

Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσίασε προς ψήφιση ένα έγγραφο που αν και το ονόμαζε κανονισμό ,στην ουσία επρόκειτο για κακή αντιγραφή από καταστατικό σωματείου – όπου μάλιστα εντός του κειμένου ο συντάκτης του, εκτός του ότι είχε παραλείψει να αντικαταστήσει την λέξη «σωματείο» με τις λέξεις «Δημοτικό Συμβούλιο Νέων», περιείχε διατάξεις που ήταν σαφώς αντίθετες με τις νομοθετικές διατάξεις που προβλέπουν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων. Στις αιτιάσεις δε του επικεφαλής της μειοψηφίας, αντί ως δικηγόρος να δώσει σαφείς εξηγήσεις, αρκέστηκε να ψέξει τον κ. Δημήτρη Πιστεύο για δήθεν «έλλειψη ευαισθησίας και κατανόησης απέναντι στους νέους..». 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό, της  συνεδρίασης, ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Δημήτρης Πιστεύος, ξεκινώντας την τοποθέτηση του, ανέφερε επί λέξει.

« Ασφαλώς και λέμε ΝΑΙ στον νέο φορέα»  και συνεχίζοντας ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την μετάθεση της συζήτησης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη ή παραλήψεις στο Καταστατικό και να τεθούν και υπ΄ όψιν των μελών του νεοσυσταθέντος Μητρώου οι προτάσεις της παράταξής μας, όπως ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός που ήταν και προσωπική προεκλογική δέσμευση του Δημήτρη Πιστεύου.   

Είχαμε εκφράσει προεκλογικά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα αποτελεί ένα άτυπο θεσμικό όργανο του Δήμου Σικυωνίων και θα δίνει τη δυνατότητα στο νεανικό πληθυσμό να εκφραστεί και να συμμετάσχει  με τις ιδέες και τις απόψεις του στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Δήμου. Όπως επίσης κατά την εξέλιξή του θα έχει τη δυνατότητα, βάσει συμμετοχικού προϋπολογισμού και υπό προϋποθέσεις, για δράσεις πολιτισμού, τουρισμού, αθλητισμού, περιβάλλοντος, κλπ. Είχαμε δεσμευτεί και  για κατάθεση υποψηφιότητας για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Ο κ. Σκαρμούτσος αντί να συμμεριστεί το εύλογο  αίτημα της παράταξης μας, επιδεικνύοντας, προφανέστατα  την φοβική σχέση που έχει με τον  διάλογο, χρησιμοποίησε το αριθμητικό μέγεθος μιας «αμίλητης και κυριολεκτικά αδιάβαστης πλειοψηφίας» και απέρριψε το αίτημα μας.

Με την πράξη του αυτή απαξίωσε και έπληξε την  αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου,  με  την  δήθεν όψιμη ανησυχία του να μην χαθούν οι προθεσμίες των εκλογών…..

Προκύπτουν τα εύλογα ερωτήματα : 

κ. Πρόεδρε την περασμένη τετραετία που είχατε τον ίδιο θεσμικό ρόλο,  που ήσασταν  ;;;;;;;;;;;;

 τότε δεν είχατε τις ίδιες ανησυχίες και ευαισθησίες για τη νεολαία του δήμου μας ;;;;;;;;; 

Μήπως το ενδιαφέρον σας προέκυψε μετά τις  προεκλογικές εξαγγελίες της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ για το συμβούλιο νέων ;;;;;;;;;;;   

Η αντίληψη του προέδρου του Δ.Σ. και της Δημοτικής Αρχής για τους δημοκρατικούς θεσμούς , δεν ταιριάζει για το μέλλον του Δήμου μας και κυρίως  για  την νεολαία μας……

Η νεολαία του Δήμου Σικυωνίων δεν κοροϊδεύεται από  κανέναν !!!

Όσο για την Παράταξη μας , είναι πλέον σαφές ότι μετά από αυτά τα θλιβερά περιστατικά είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένοι  προς το πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων, τον οποίον ομόφωνα είχαμε ψηφίσει στην έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου 2024-2029 αποδεικνύοντας έτσι με πράξεις την ενωτική μας διάθεση .