28 Απριλίου, 2024

Οι αγρότες κατεβαίνουν με τρακτέρ την Tρίτη στην Αθήνα – Θα αποκλείσουν δρόμους, τελωνεία και λιμάνια

Την κάθοδό τους στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, την προσεχή Τρίτη, με τρακτέρ, αυτοκίνητα και λεωφορεία, αποφάσισαν οι αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας κλιμακώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελπίδα Κουτσογιάννη, κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους το πρωί της συγκεκριμένης μέρας από τα μπλόκα όλης της χώρας.

Αναμένεται μάλιστα να κάνουν τις απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα.

Τη ίδια μέρα εκείνοι οι αγρότες που είναι σε πιο απομακρυσμένα από το κέντρο της Ελλάδας μπλόκα θα αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και δρόμους.

Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό.