Σημαντικό πλήγμα κατά του λαθρεμπορίου πέτυχαν οι ελεγκτές του 3ου Τελωνείου Πειραιά της ΑΑΔΕ, που εντόπισαν κοκαΐνη αξίας άνω των 2,3 εκατ. ευρώ μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες, προερχόμενο από χώρα της Νότιας Αμερικής και τελικό προορισμό τον Πειραιά.
Ειδικότερα, ελεγκτές του 3oυ Τελωνείου Πειραιά, μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου, με χρήση αλγορίθμου, δέσμευσαν το ύποπτο κοντέινερ.
Ακολούθησε διαδοχικά έλεγχος:
– x-ray, όπου ανιχνεύθηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου,
Κλείσιμο- του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών και ρευστών ΜΑΞ, με θετική ένδειξη.
Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τους τελωνειακούς ελεγκτές 50 συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτική ουσία (κοκαΐνη), μεικτού βάρους περίπου 51 κιλών.
Για την επιχείρηση υπήρξε συντονισμένη δράση της ΑΑΔΕ με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, του Λιμενικού Σώματος και του ΣΔΟΕ Αττικής.



More Stories
Τραγωδία στο Κιάτο: 40χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι
Τραγωδία στην Κινέττα: Νεκρός 53χρονος λουόμενος
Φώκια εμφανίστηκε στα ρηχά στην Κινέτα και άφησε άφωνους τους λουόμενους – Δείτε το βίντεο