Οι ειδικοί επισημαίνουν στους χρήστες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και καχύποπτοι με μηνύματα αυτού του είδους και να μην πατούν πάνω στο url
Ακόμη μια απόπειρα απάτης αυτή τη φορά σε χρήστες της πλατφόρμας Facebook και ειδικότερα της εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων Messenger.
Τις τελευταίες ώρες χρήστες λαβαίνουν στην υπηρεσία απευθείας μηνυμάτων στο facebook, το Messenger, ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα, που τους καλεί να επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό τους, ώστε να μην διαγραφεί από τη Metta.
«Ο λογαριασμός απενεργοποιήθηκε προσωρινά! Το Facebook ενημέρωσε τη λειτουργία ελέγχου ταυτότητας χρήστη, ο λογαριασμός σας προστέθηκε στη λίστα μη επαληθευμένων λογαριασμών ασφαλείας, έχετε 24 ώρες για να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας, προτού τον απενεργοποιήσουμε οριστικά!», αναφέρει το μήνυμα και παραπέμπει τον χρήστη προς «επαλήθευση» σε ένα url.
ΧΑΚΑΡΙΣΜΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Οι επιτήδειοι επιχειρούν μέσω αυτών των μηνυμάτων να χακάρουν τους λογαριασμούς χρηστών της συγκεκριμένης πλατφόρμας.
Οι ειδικοί επισημαίνουν στους χρήστες κοινωνικών δικτύων να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και καχύποπτοι με μηνύματα αυτού του είδους και να μην πατούν πάνω στο url, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε phishing ή άλλες επιθέσεις.

More Stories
Φώκια εμφανίστηκε στα ρηχά στην Κινέτα και άφησε άφωνους τους λουόμενους – Δείτε το βίντεο
Δραματικές ώρες στη Δυτική Αττική: Εκκενώνεται η Ψάθα, οι φλόγες στα σπίτια – Νέο 112 για απομάκρυνση από Λούμπα, Μορφέικα, Άνω Αλεποχώρι
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026: Το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα