Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στο Ξυλόκαστρο η μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Βλασίου. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, ο πολιούχος Άγιος και Προστάτης της πόλης και των Τρικάλων. Πλήθος πιστών έσπευσαν από νωρίς να προσκυνήσουν και να μετέχουν στην Πανηγυρική θεία λειτουργία.
Χθες βράδυ τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και σήμερα πανηγυρική Θεία Αρχιερατική Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ.κ. Αγαπίου. Μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας. Προηγούνταν της εικόνας οι δύο Φιλαρμονικές του Δήμου, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου και Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου.
Πηγή: korinthostv.gr

More Stories
«ΠΑΥΛΕΙΑ 2026»: Μνήμη Πάντων των εν Κορίνθω Διαλαμψάντων Αγίων, Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου
Μια Νέα Εποχή ανάπτυξης και πολιτισμού ξεκίνησε για το Κιάτο και τον Δήμο Σικυωνίων
Τρίπολη: Παράσταση διαμαρτυρίας για το οδικό δίκτυο της Γορτυνίας – Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο