Καλεσμένος στο studio του Just Radio 964, στην εκπομπή της Τζένης Σουκαρά, ο αντιπρόεδρος της Αριστεράς (Left) στο Ευρωκοινοβούλιο και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Αρβανίτης σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.
Στη συζήτηση τα Τέμπη, οι συγκεντρώσεις, το κράτος δικαίου.
Η Ευρώπη και οι εκλογές στην Γερμανία,η νέα ηγεσία της Αμερικής, η Τουρκία,ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ρόλος της χώρας μας που όλο και συρρικνώνεται στην παγκόσμια σκακιέρα.
Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του Σωκράτη Φάμελλου, ο ρόλος της Αριστεράς στα σενάρια διακυβέρνησης της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας.
Για τις διασπάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο κ. Αρβανίτης δήλωσε πως “όσο επώδυνη ήταν η πρώτη ήταν και η δεύτερη. Τα στελέχη που έφυγαν επειδή δεν τους άρεσε ο κ. Κασσελάκης επειδή η επικεφαλής τους έχασε σε μια δημοκρατική διαδικασία, το θεωρώ ανεπίτρεπτο.Δεν θα είχαμε τόσα οικονομικά προβλήματα. Αυτοί έφυγαν μαζί και με τις αποζημιώσεις τους. 20 βουλευτές πήραν το παραδάκι τους και φύγανε. Εμείς δίνουμε συνδρομή στο κόμμα μας. Δεν είναι ιδιωτική η ιστορία της έδρας.”
Για τον Στέφανο Κασσελάκη
“Εγώ κράτησα θέση και στάση. Στήριξα το κόμμα μου. Όταν ο πρόεδρος μου δεν στήριξε το κόμμα του, έβγαλα ανακοίνωση και είπα “δεν πάει άλλο”.Όταν ο ηγέτης του κόμματος μιλά για μαυρα ταμεία, τα οποία περίμενα να τα δω στο βιβλίο του..Να μας πει ποιοι ήταν οι ολιγάρχες που στήριζαν τον Αλέξη Τσίπρα, άρχισε να χτυπάει τον πρώτο πρωθυπουργό της Αριστεράς, τότε λες δεν πάει άλλο. …”
“Ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει θα πρέπει να είναι έντιμος, καθαρός, ανοιχτός και θα πρέπει να είναι κόμμα προοπτικής κυβερνητικής απάντησης.” είπε ο ευρωβουλευτής κάνοντας κάλεσμα στα μέλη που έφυγαν να ξαναγυρίσουν να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό κόμμα έχει προοπτική να κυβερνήσει.
More Stories
Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον ΑΟΛ!
Κορινθία: Πάλι τα ίδια! Φωτιά κοντά στον καταυλισμό στα Εξαμίλια (video)