22 Μαρτίου, 2025

Λυγουριό Αργολίδας: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου «Ο Καββαδίας»

Την Καθαρά Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας» που ήταν αφιερωμένες, όπως και όλη η φετινή χρονιά, στα 50 χρόνια πορείας του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Η έναρξη δόθηκε με το «4οΤροκ@νιRun», την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου. Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο εστιατόριο «Βάγιας», στο Λυγουριό, όπου παρά το τσουχτερό κρύο συγκεντρώθηκαν δρομείς κάθε ηλικίας. Με τροκάνια και κουδούνια κατέληξαν στην κεντρική πλατεία, όπου ακολούθησε τσίκνισμα με σουβλάκια, άφθονο κρασί και γλέντι.

Τη σκυτάλη πήρε το «7ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία. Οι συμμετέχοντες απέδειξαν για μία ακόμη φορά πόσο έχουν αγκαλιάσει αυτό το θεσμό, ξεχωρίζοντας για την εξυπνάδα, τη φαντασία και το χιούμορ τους. Το φετινό θέμα αφορούσε στον μισό αιώνα δράσεων του πολιτιστικού μας φορέακαι ήταν μια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να ξεσκονίσουν τις γνώσεις τους.Η ομάδα «Οι παρατημένοι» κέρδισε το έπαθλο των 100€ στη μεγάλη διαδρομή, ενώ στη μικρή, το έπαθλο των 50€ κέρδισε η ομάδα «Ο Μάκης και οι παίδαροι», η οποία προσέφερε το χρηματικό ποσό στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το Σάββατο 1η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη χοροεσπερίδα του Συλλόγου στο εστιατόριο «Βάγιας» με κέφι, αποκριάτικη διάθεση και κλήρωση πλούσιων δώρων. Τέλος, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του «Καββαδία» ολοκληρώθηκαν την Καθαροδευτέρα 3 Μαρτίουμε το «Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι», όπου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που δεν ευνόησαν φέτος, πραγματοποιήθηκε τελικά. Με το σύνθημα “Κι αν χιονίζει, και αν βρέχει, το καρναβάλι μας αντέχει!” καρναβαλιστές κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση των αρμάτων που ξεκίνησε από την δυτική πλευρά του Λυγουριού, με παρουσίαση κάθε άρματος-πληρώματος στην κεντρική πλατεία, με χορό και στιχάκια, καταλήγοντας στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου, αφού διέσχισε την Λεωφόρο Ασκληπιού. Εκεί είχε στηθεί η ταβέρνα μας όπου μέλη του «Καββαδία» και εθελοντές προσέφεραν νηστίσιμα εδέσματα στους επισκέπτες και τους καρναβαλιστές, έως νωρίς το απόγευμα που κάηκε ο καρνάβαλος.Με θέματα σατιρικά αλλά και εμπνευσμένα από την επικαιρότητα, με οδηγό την παράδοση, με πολύ χορό και κέφι, όπου το κρύο δεν πτόησε τους συμμετέχοντες,που ξεφάντωσαν με τον«αλευροπόλεμο» και τα πειράγματα. Το «τιμώμενο πρόσωπο» ήταν η «Αδικία», συμβολίζοντας την αγανάκτηση του κόσμου για τα κακώς κείμενα.

Όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα για μία ακόμη χρονιά και στην συνολική επιτυχία συνέβαλαν καθοριστικά οι χορηγοί των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε λοιπόν πολύ την τροφοδοτική «Σιαχάμης», το «κρεοπωλείο Κωνσταντίνα Γιαννιώση», το κρεοπωλείο «Ζούρας-Στάικος, εμπορία κρεάτων», τις «Ασφάλειες-Δημήτριος Μπαβέλας», τη μεταφορική Ευάγγελος Οψιμούλης, τον Χρήστο Μελά για την παραχώρηση του χώρου κατασκευής του καρναβαλιού, το αρτοποιείο ΒασίληΟψιμούλη, την εταιρία «Ήχος και Φως» Καλαματιανός και το τυπογραφείο «Μακρής». Επίσης, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμεστις Καίτη και Μαρία Βάγια, Δέσποινα Δημητράκη και Γεωργία Τουρλούκη, για την οργάνωση του παιχνιδιού του «Κρυμμένου Θησαυρού» και φυσικά στη δημιουργική ομάδα, η οποία κάθε βράδυ κατασκεύαζε με μεράκι τα άρματα του καρναβαλιού.Ευχαριστούμε για την υποστήριξητέλος, τον Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη, τους Αντιδημάρχους Φώτη Οψιμούλη, Μιχάλη Κίνα και Ηλία Μαργιόλα, συνολικά τη Δημοτική αρχή Επιδαύρουκαι την Κοινότητα Ασκληπιείου, το προσωπικό καθαριότητας και τον χειριστή μηχανημάτων έργου Βασίλη Μηλιώτη, τον αθλητικό όμιλο «Κορωνίς» και τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαδόγιαννη, τους διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Λυγουριού,καθώς καιόλους τουςεθελοντές και φίλους του Συλλόγου που βοήθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Και του χρόνου με υγεία! Καλή Σαρακοστή!!!

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Καββαδία»