19 Ιουνίου, 2024

Προς έγκριση το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου – Βόχας Κορινθίας

Εντός των επόμενων ημερών ξεκλειδώνει η έγκριση χρηματοδότησης 61.556.000 ευρώ, για το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές του Άσσου, Λεχαίου και Βόχας, στην Κορινθία.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, στους δημάρχους Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη και Βέλου – Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε: «Μετά από στενή συνεργασία και αλλεπάλληλες συνεννοήσεις, συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με τους Δημάρχους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Βέλου – Βόχας καθώς και με τους αρμόδιους μηχανικούς τους, νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που εντός των προσεχών ημερών λαμβάνει έγκριση το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου – Βόχας, προϋπολογισμού 61,55 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και θα αναβαθμίσει σημαντικά και πολύπλευρα την περιοχή μας».

Μετά το τέλος της συνάντησης σε κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι, Βασίλης Νανόπουλος, Γιώργος Γκιώνης και Αννίβας Παπακυριάκος, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Η επικείμενη άμεση έγκριση χρηματοδότησης αυτού του έργου είναι εξαιρετικά θετική, καθώς θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας όπως και στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής. Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Ταγαρά για τη συνδρομή του να λάβει σάρκα και οστά αυτό το σπουδαίο έργο. Η συνεργασία μας ήταν και θα παραμείνει διαρκής με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας».