18 Ιουνίου, 2024

Σε θέσεις διασποράς για την αντιπυρική περίοδο τα πυροσβεστικά του Δήμου Καλαμάτας

Σε διασπορά τέθηκαν σήμερα, Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας. Τα οχήματα θα αναπτυχθούν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς πριν πάρει διαστάσεις.

Τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία παρέλαβαν Πρόεδροι Κοινοτήτων, αναχώρησαν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, από τα συνεργεία του Δήμου.

Πριν την αναχώρησή τους, ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, ανέφερε: «Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη άμυνα έναντι του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ως Δήμος Καλαμάτας εμπλεκόμαστε σε όλα τα στάδια της πολιτικής προστασίας. Από την πρόληψη, των περιορισμό των συνεπειών μέχρι την αποκατάσταση.

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική – και θα μου επιτρέψετε στο πρόσωπο των Διοικητών να ευχαριστήσω όλους τους πυροσβέστες για το έργο που προσφέρουν-, σε συνεργασία με του Προέδρους των Κοινοτήτων, με τους εθελοντές, με τους φορείς, με τους  πολίτες, όλοι μαζί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Ως Δήμος στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες. Διατηρούμε τον στόλο των οχημάτων μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Να αναφέρω αν και είναι γνωστό ότι ο Δήμος μας, με το στόλο και τα μέσα που διαθέτει, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πυροσβεστική δύναμη στη Μεσσηνία.

Καλή αντιπυρική περίοδο να έχουμε. Να ευχηθούμε τα πυροσβεστικά μας μέσα να μη χρειαστεί να επέμβουν».

DSC 0816 Medium

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι υπάρχει καλή προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ πάντα τον επιχειρησιακό συντονισμό και τον πρώτο λόγο έχει η Πυροσβεστική.

Σημειώνεται ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται, το επόμενο διάστημα, η πρόσληψη 40 πυροφυλάκων από το Δήμο.

Σε δηλώσεις τους τόσο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, όσο και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Αντιπύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος, εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο, καθώς -όπως ανέφεραν- ο Δήμος Καλαμάτας είναι πάντοτε κοντά στην Πυροσβεστική. Υπήρξε δε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία επίσημα ξεκινάει το Μ. Σάββατο 1η Μαΐου, ενημερώνοντας άμεσα στο 199 για τυχόν περιστατικά.