21 Μαΐου, 2024

Γ. Ψυχογιός: Το αντεργατικό νομοσχέδιο αφορά όλη την κοινωνία. Απαιτείται ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Νεοφιλελεύθερες Αντεργατικές Εμμονές σε έναν Κόσμο που Αλλάζει», στην οποία συμμετείχε και παρενέβη και ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός. 
Στην σημαντική αυτή εκδήλωση πήραν μέρος οι Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής, Κ. Κατεμής και Π. Κόλλιας, Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Κορίνθου και Κιάτου αντίστοιχα, καθώς και ο συντονιστής της ΝΕ, Χ. Κασίμης και ο επικεφαλής εργασιακών, Γ. Παπασταμόπουλος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και την άψογη συνεργασία που έχουν, τόνισε καταρχάς το γεγονός ότι οι αλλαγές που επιφέρει το Νομοσχέδιο Χατζηδάκη πλήττουν όχι μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και μακροπρόθεσμα τον δημόσιο τομέα, αλλά το σύνολο των μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών, τα ασφαλιστικά ταμεία και συνακόλουθα τις δομές του κοινωνικού κράτους.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε το ξήλωμα κοινωνικών δικαιωμάτων από τους πιο ευάλωτους και τώρα αυτή η πολιτική επεκτείνεται και στην κοινωνική πλειοψηφία.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με όλες του τις δυνάμεις θα δώσει τη μάχη εντός κι εκτός Βουλής, ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα που μας γυρίζει αιώνες πίσω, ενώ ως κυβέρνηση θα καταργήσει τις απαράδεκτες διατάξεις, όπως έκανε το 2018 και 2019, με την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και τη σημαντική μείωση της ανεργίας.
Εξάλλου, διατύπωσε την ανάγκη να συνεχιστούν δυναμικά οι δράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο, αλλά και δράσεις για την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος για το 35ωρο, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις εργασίας για όλους τους κλάδους, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας, κλπ.

Τέλος, απευθυνόμενος κυρίως στους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν την εκδήλωση διαδικτυακά, εστίασε στη μεγάλη σημασία δημιουργίας ενός κοινωνικού μετώπου με την αυτονομία και τις διακριτές γραμμές φορέων και κομμάτων, το οποίο σε κινηματικό και θεσμικό επίπεδο θα δώσει συλλογικά και μαζικά την απάντηση.

Όπως, άλλωστε, έγινε με κοινές ανακοινώσεις για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, την διάλυση και ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, την υπεράσπιση ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων μέσα στην πανδημία, την παρουσία στο Εφετείο για την απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής, υπήρξε η συνάντηση και συμπόρευση ευρύτερων αριστερών προοδευτικών δυνάμεων και δημοκρατικών πολιτών που ενέπνευσαν την κοινωνία και είχαν ως αποτέλεσμα την αναδίπλωση της κυβέρνησης στην εφαρμογή των αντιλαϊκών, νεοφιλελεύθερων και αυταρχικών πολιτικών που επιδιώκει.