18 Ιουνίου, 2024

Διήμερες οι φετινές εκδηλώσεις από το Δήμο για τη Μάχη της Καλαμάτας

Διήμερες οι φετινές εκδηλώσεις από το Δήμο για τη Μάχη της Καλαμάτας. Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το σπουδαίο ιστορικό γεγονός της Μάχη της Καλαμάτας (28/29 Απριλίου 1941), που ήταν η τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα, που έδωσαν οι Συμμαχικές δυνάμεις, αποτελούμενες από Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Έλληνες (από την Ελλάδα και την Κύπρο), Σέρβους και Εβραίους, κατά των Γερμανικών δυνάμεων που προήλαυναν ορμητικά.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, σε συνέχεια επικοινωνίας του Δήμου με την Αδελφότητα των Απομάχων, θα είναι διήμερες, ώστε να υπάρξει διαδικτυακή συμμετοχή όσων λόγω απόστασης και πανδημίας δεν μπορούν να παρευρεθούν στην Καλαμάτα.

Ο Δήμος Καλαμάτας, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 και ώρα 20.00, διαδικτυακή εκδήλωση, με ομιλητή τον Δρ. Μάριο Αθανασόπουλο, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Ιστορικά Στοιχεία και Ντοκουμέντα από τη Μάχη της Καλαμάτας». Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Μανώλης Μάκαρης, ενώ τη μετάφραση έχει αναλάβει ο Λεωνίδας Βέλλης.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.

https://www.kalamata.gr/images/arthra/2021/05/11-20913/%CE%9C%CE%91%CE%A7%CE%97.png