17 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του Δήμου μέσα από την αξιοποίηση του αναπτυξιακού νόμου, ενώ ενημέρωση υπήρξε και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας.

Επίσης, συζητήθηκε η πρόταση που ο Δήμος έχει καταθέσει για την ψηφιοποίηση της Δημοτικής Πινακοθήκης, καθώς και νέα προγράμματα που το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθούν, όπως τα κοινόχρηστα ποδήλατα, όπου ο Δήμος διεκδικεί τη συμμετοχή και χρηματοδότησή του.

ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Χθες, ο Δήμαρχος είχε επίσης αλλεπάλληλα προγραμματισμένα ραντεβού για την προώθηση ζητημάτων του Δήμου.

Υπήρξε συνάντηση στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., με τον Πρόεδρο Τίμο Κατσίπο και τον Δ/ντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μελέτης για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας.

Ακολούθως στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντη και υπηρεσιακά στελέχη με αντικείμενο την εξέλιξη του έργου του Ανοιχτού Θεάτρου, η διαγωνιστική διαδικασία του οποίου ολοκληρώνεται, για τις Γωνιές Ανακύκλωσης, την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, που εντός του Ιουνίου υπάρχει η εκτίμηση ότι θα λάβει την τελική έγκριση καθώς και το Πράσινο Σημείο, προκειμένου για το τελευταίο να εκδοθούν σύντομα τα πρότυπα τεύχη για να μην υπάρξει καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας.

Τέλος, στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος είχε επαφές με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, στο πλαίσιο της προτεραιοποίησης των έργων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Στόχος, μεταξύ άλλων, το έργο της μεγάλης δεξαμενή στον Αη Γιάννη Καρβούνη να συνδεθεί με το εμβληματικό έργο του αγωγού ύδρευσης από τις πηγές του Πηδήματος στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη και να τεθεί εκτός του πλαφόν που έχει οριστεί για τη χρηματοδότηση των Δήμων.