23 Ιουλίου, 2024

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Σπάρτης εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Αττικής

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, αντικείμενα χρήσης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών κ.ά. .

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές του Δήμου Αθηναίων Αττικής.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (24.5.2021), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης και τη συνδρομή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων/ Τμήμα Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (ΥΕΕΜΣΑΣ/ΤΣΑΣ).
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 29, 34 και 39 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν το τελευταίο δίμηνο του 2021, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στις ευρύτερες περιοχές του Δήμου Αθηναίων, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε οικίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ηρωίνης (βραχάκια), συνολικού βάρους -495- γραμμάρια,
ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -8- γραμμαρίων,
-4- δισκία, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται,
-3- σπόροι κάνναβης,
το χρηματικό ποσό των -105- ευρώ,
-1- ζυγαριά ακριβείας,
-1- κόφτης και -1- λεπίδα με υπολείμματα ηρωίνης,
-2- κινητά τηλέφωνα,
αντικείμενα χρήσης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -37- γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.