18 Ιουνίου, 2024

Ανοιχτή στο κοινό η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος»

Οι φιλότεχνοι φίλοι της Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» έχουν και πάλι την χαρά να απολαύσουν εξαιρετικά δείγματα εικαστικής τέχνης τόσο από την μόνιμη συλλογή της όσο και από έργα καλλιτεχνών που εκτίθενται  περιοδικά.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας διαθέτει πολύ πλούσια συλλογή έργων Ελλήνων καλλιτεχνών που τα περισσότερα απ αυτά τα έχουν δωρίσει οι ίδιοι οι καλλιτέχνες .  Η περιήγηση ξεκινά από το ισόγειο του κτηρίου με έργα του Α. Τάσσου, συνεχίζει στον πρώτο όροφο με εξαιρετικά δείγματα χαρακτικής και τέλος στον δεύτερο όροφο με έργα σύγχρονης τέχνης.  

 Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας διαπαιδαγωγεί και ψυχαγωγεί εδώ και χρόνια το κοινό της, προσφέροντας στον πολιτισμό της πόλης μας, μέσα από σημαντικότατες εκθέσεις, ομαδικές, ατομικές, αναδρομικές, αφιερώματα, θεματικές, πρωτοπορία,  δρώμενα, διαλέξεις  και εκδόσεις.

Περιμένουμε λοιπόν του συμπολίτες μας να επισκεφτούν για πολλοστή ή και για πρώτη φορά την Πινακοθήκη και να τιμήσουν με την  παρουσία του το άνοιγμα της ,να απολαύουν την εικαστική τέχνη και να επικοινωνήσουν την εμπειρία τους με φίλους και γνωστούς.