14 Απριλίου, 2024

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ: ”Τα 20 ασθενοφόρα στην Πελοπόννησο είναι έργο του προκατόχου σας”

Δεν βαρεθήκατε κ. Νίκα  να λέτε ψέματα, αλλά δεν βαρεθήκαμε κι εμείς  να αποκαθιστούμε την αλήθεια. 

Τα 20 ασθενοφόρα στην Πελοπόννησο είναι έργο του προκατόχου σας.

   Πολλά τα θέματα που ανακύπτουν καθημερινά, από την εμμονή για συνέχιση των ψεμάτων της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, όπου πασχίζει μέσω πληρωμένων ΜΜΕ να ωραιοποιήσει το απόλυτο τίποτα των 2 χρόνων θητείας του. 

Τα ψέματα αυτά, μας ωθούν στην ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών περί της πραγματικότητας και όχι του δικού τους παραμυθιού, που «σερβίρεται» στους πολίτες από αδρά πληρωμένες γραφίδες .

Όλα έχουν ένα όριο όμως.

   Αναφέρονται συχνά-πυκνά στο τρέχον ΕΣΠΑ και «παλεύουν» κυριολεκτικά, να ιδιοποιηθούν τον κόπο, τη δουλειά  και το όραμα των προκατόχων τους. 

Τις περιπτώσεις αυτές  βέβαια ο λαός τις περιφρονεί, διότι βλέπει πως οι πολιτικοί νάνοι με ψέματα, δεν μπορούν ποτέ να γίνουν πολιτικοί γίγαντες.

Εκτός πολλών και διαφόρων έργων που συχνά- πυκνά αναφέρονται στα δελτία τύπου της παράταξης ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, προκειμένου να ενημερώσουμε την κοινωνία,  τα έργα ΕΣΠΑ που κάθε τρείς και λίγο προβάλει ο κ.Νίκας και η ομάδα του στη Μεσσηνία, φέρουν ΚΑΘΑΡΑ τη σφραγίδα της Περιφερειακής Τατούλη και τα αναφέρω για  ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δηλαδή:

Α.ΜΕΣΣΗΝΗ- ΛΑΜΠΑΙΝΑ   Β. ΦΙΛΙΑΤΡΑ- ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ   Γ.ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΙΠΕΙΑΣ , Δ. ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΡΑΘΟΥ Ε. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ και ΣΤ.ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ .

Στον τομέα υγείας, δηλ. σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας , Περιφερειακά Ιατρεία κλπ τα έργα που με στόμφο ανακοινώνει ο κ. Νίκας, αφορούν κυρίως  το σχεδιασμό και τη δουλειά της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη. 

Αυτή η παράδοξη συμπεριφορά, τον οδήγησε μάλιστα να επιτεθεί ακόμη και στον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια γιατί…. δεν τον ρώτησε στις αποφάσεις που έλαβε το Υπουργείο, για την υγεία στην Πελοπόννησο και κυρίως γιατί δεν όρισε αυτός τα διοικητικά συμβούλια των Νοσοκομείων!!!.

Σημερινό «κατόρθωμα» του ανδρός, είναι η ιδιοποίηση του σχεδιασμού της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη για την προμήθεια 20 ασθενοφόρων, μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου, ύστερα από ώριμη πρόταση της 6ης ΔΥΠΕ (Πάτρας) του Υπουργείου Υγείας, που θα κατευθύνονταν σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, στα Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου.

 ( Σχετικό με το θέμα, δελτίο τύπου της 25-9-2019 του Πέτρου Τατούλη με τίτλο «Ο Π. Τατούλης καλεί τον Π. Νίκα να υπογράψει έργα 70 εκατ. €).

Φανταστείτε πόσο προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών, ο ισχυρισμός πως ενώ παρέλαβε την Περιφέρεια Πελοποννήσου Αρχές Σεπτεμβρίου 2019 , τα έργα στα οποία αναφέρεται και  θέλει απρεπώς να ιδιοποιηθεί, ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ στο τρέχον ΕΣΠΑ στις 3 Οκτωβρίου 2019!!

Για να ενταχθεί το πιο απλό έργο στο ΕΣΠΑ, απαιτείται χρονοβόρα διαδικασία, μελέτες, αδειοδοτήσεις κ.α. ενώ στο προκείμενο των ασθενοφόρων, συνεργασία, συναντήσεις και αλληλογραφία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το αρμόδιο Υπουργείο κ.α. πολλά.

Τον προκαλώ να επιδείξει αλληλογραφία και δικές του ενέργειες τις 20 ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι την ένταξή τους, για όλα τα έργα ΕΣΠΑ που κάθε μέρα είτε αυτός, είτε οι συνεργάτες του, εν είδει πλύσης εγκεφάλου αναφέρουν ως έργα για τα οποία οραματίστηκαν, σχεδίασαν και δούλεψαν αυτοί, άλλως να σωπάσει.

Έφτασαν να υπογράφουν εκ νέου Προγραμματικές Συμβάσεις με Δήμους και διαφόρους φορείς  για έργα ήδη δρομολογημένα, ενώ μέχρι και τη διαδικασία  υπογραφών, ακόμη και τυπικών  έργων  π.χ. κόψιμο βλάστησης, καθαρισμούς αποδεκτών κλπ την κάνουν επικοινωνιακό σώου, με τον κ.Νίκα να …πετάει κυριολεκτικά τις διάφορες συμβάσεις, εμφορούμενος από φανερή αλαζονική διάθεση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ειλικρινώς πιο κάτω δεν υπάρχει να φτάσει ένας αυτοδιοικητικός θεσμός που διολισθαίνει εκτός της αλαζονείας, πλέον και στη φαιδρότητα. 

Όσον αφορά «θολά» και «γκρίζα» που ανακαλύπτονται καθημερινά και παραβιάζουν τις ισχύουσες διατάξεις,  θα υπάρξουν εκτενείς ενημερώσεις προς τους πολίτες αλλά και αναφορές προς τον αρμόδιο ελεγκτή νομιμότητας των ΟΤΑ .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ