17 Ιουνίου, 2024

Κορωνοϊός: Σοκάρει το 100% θνητότητας στη ΜΕΘ Αγρινίου – Διερεύνηση για τα περιστατικά (video)

Προβληματισμός επικρατεί στο γενικό νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς η θνητότητα στη ΜΕΘ κορονοϊού φτάνει το 100% και κανένας ασθενής που έχει διακομιστεί στη συγκεκριμένη μονάδα, δεν έχει λάβει εξιτήριο. 

Διερεύνηση για τα περιστατικά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου σοκάρουν και το ζήτημα απασχόλησε και το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο καλείται να διερευνήσει τα περιστατικά. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα 3 άνθρωποι έφυγαν από κορονοϊό στη ΜΕΘ και άλλοι 3 παραμένουν για νοσηλεία.

πως σημειώνεται στο σχετικό ανακοινωθέν, το ζήτημα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Από τον κ. Τσώλη, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Γιατί το Γ.Ν. Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;
  • Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;
  • Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Έρευνα για τις όποιες διοικητικές παραλείψεις

Κατά την ΥΠΕ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο το οποίο του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

«Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας» καταλήγει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Πηγή: ethnos.gr, kathimerini.gr