17 Ιουνίου, 2024

ΗΠΑ: Tον κατάπιε φάλαινα και επέζησε – Τι διηγείται ο ψαράς που έγινε ο “σύγχρονος Ιωνάς” (video)

Σύγχρονος Ιωνάς στην Μασαχουσέτη, έγινε ένας ψαράς, που τον κατάπιε φάλαινα και επέζησε.

Ο Αμερικανός αυτοδύτης Μάικλ Πάκαρντ, είχε βουτήξει αναζητώντας αστακούς όταν κατέληξε στο τεράστιο στόμα του θηλαστικού, στο οποίο παρέμεινε για τουλάχιστον 30-40 δευτερόλεπτα, στο φημισμένο ακρωτήριο Cape Cod στο Προβινστάουν της Μασαχουσέτης.

Ευτυχώς, όμως, το κήτος τον «έφτυσε» και ο Πάκαρντ τη γλίτωσε μόνο με μια εξάρθρωση γόνατος.

Παρά τις εκκλήσεις της συζύγου του να βρει μια άλλη δουλειά, ο ίδιος λέει ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει μια καριέρα 40 ετών με καταδύσεις στο Ακρωτήρι Κέιπ.

Οι μεγάπτερες φάλαινες (Humpback) έχουν μήκος έως 15 μέτρα και ζυγίζουν περίπου 36 τόνους. Σύμφωνα με την WWF, ο παγκόσμιος πληθυσμός τους είναι περίπου 60.000.

«Προσπαθούσε να με καταπιεί»

Ο 56χρονος ψαράς είπε στην τοπική εφημερίδα Cape Cod Times ότι μαζί με έναν συνεργάτη του πήραν το σκάφος τους την Παρασκευή το πρωί, όταν οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές, με ορατότητα 6 μέτρα μέσα στο νερό.

Φορώντας στολή δύτη βούτηξε στη θάλασσα και μετά από λίγο «ένιωσε ένα τεράστιο χτύπημα και όλα σκοτείνιασαν».

Αρχικά νόμιζε ότι είχε δεχτεί επίθεση από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία «αλλά μετά κατάλαβα ότι δεν υπήρχαν δόντια».

«Και τότε συνειδητοποίησα: ″Θεέ μου, είμαι στο στόμα μιας φάλαινας και προσπαθεί να με καταπιεί. Αυτό είναι, θα πεθάνω».

Ο Πάκαρντ λέει ότι σκέφτηκε τη γυναίκα του και τα δύο αγόρια τους, ηλικίας 12 και 15 ετών.

Τότε ξαφνικά ανέβηκε στην επιφάνεια και άρχισε να ξεσπά και να κουνάει το κεφάλι του.

«Βρέθηκα στον αέρα και προσγειώθηκα στο νερό. Ημουν ελεύθερος και απλώς επέπλεα. Δεν μπορούσα να πιστέψω… Είμαι εδώ για να το περιγράψω».

Ο συνάδελφός του, ο οποίος έψαχνε απεγνωσμένα το νερό για φυσαλίδες από την αναπνευστική συσκευή οξυγόνου του Πάκαρντ, τον τράβηξε πίσω στη βάρκα.

Το τοπικό Πυροσβεστικό Τμήμα επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε κλήση στις 08:15 τοπική ώρα για να βοηθήσει έναν τραυματισμένο αλιέα αστακών σε μια παραλία του Πρόβινσταουν.

Οι μεγάπτερες φάλαινες τείνουν να τρέφονται ανοίγοντας το στόμα τους ευρέως για να καταπιούν όσο το δυνατόν περισσότερο θήραμα, οδηγώντας τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι κάτι παρόμοιο συνέβη και στον Πάκαρντ, συνεπώς πρόκειται πιθανότατα για καθαρά τυχαίο περιστατικό.

Ενας εμπειρογνώμονας δήλωσε στους Cape Cod Times ότι δεν έχει ξανακουστεί φάλαινα να καταπίνει άνθρωπο.

Δείτε τo βίντεο:

Πηγή: ertnews.gr