14 Ιουλίου, 2024

Συνεχίζεται η συντήρηση των υποδομών πυρόσβεσης στην Κοινότητα Αλαγονίας

Η Κοινότητα Αλαγονίας, συνεχίζοντας σε συνεργασία με δημιουργικούς εθελοντές την προσπάθεια συντήρησης των υποδομών πυρόσβεσης – άρδευσης προέβη στον καθαρισμό δύο ακόμη μεγάλων δεξαμενών στον Ταΰγετο.

Η μία δεξαμενή που καθαρίστηκε ήταν αυτή της «θέσης Καλαμαρά», η οποία βρίσκεται διακόσια μόλις μέτρα από την πλατεία του χωριού και είχε γεμίσει κυρίως από φερτά υλικά μετά από την κατολίσθηση της περιοχής  το 2019. Τα υλικά απομακρύνθηκαν με την συνδρομή των εργατών πυρόσβεσης της Αλαγονίας και των Πηγών, των δημιουργικών εθελοντών που συμμετείχαν, καθώς και του εργολάβου που δραστηριοποιείται αυτόν τον καιρό στην περιοχή.

Η δεύτερη δεξαμενή που καθαρίστηκε ήταν στην περιοχή «Σταψιές» επί της οδού «Πλατάνα-Μάνεση». Η συγκεκριμένη δεξαμενή δεν είχε τροφοδότηση με νερό.

Μέσα από μια μεγάλη σε ενέργειες προσπάθεια, όπου η ΔΕΥΑ Καλαμάτας παραχώρησε σωληνώσεις άνω του μισού χιλιομέτρου, ο Δήμος διέθεσε εκσκαφικό όχημα και χειριστή και με τη συνεργασία του εργάτη πυρόσβεσης Αλαγονίας και των δημιουργικών εθελοντών συμμετείχαν επιτεύχθηκε η υδροδότηση της δεξαμενής με σωλήνωση που υπογειοποιήθηκε ώστε να είναι ασφαλής σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των εργασιών αυτών η Κοινότητα Αλαγονίας προέβη και σε δράση καθαρισμού αγροτικών δρόμων, ώστε να γίνεται εύκολα η διέλευση βαρέων οχημάτων, δηλαδή πυροσβεστικών και μηχανημάτων έργου, όποτε χρειαστεί.

Η Κοινότητα Αλαγονίας, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς όλους, υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, που με ζέση έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή ώστε να προχωρεί υπό δύσκολες συνθήκες, κάνοντας πράξη την αγάπη όλων μας να για το δάσος και το βουνό του Ταϋγέτου, που όπως όλα δείχνουν είναι σε διαρκή κίνδυνο πυρκαγιάς ο οποίος κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα αυξημένος.