6 Δεκεμβρίου, 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη από την ΕΛΜΕ Αρκαδίας ενάντια στην αξιολόγηση

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη πραγματοποίησαν το Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας και εκπαιδευτικοί.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης βρέθηκε στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, όπου του παρέδωσε σχετικό έγγραφο υπόμνημα με τις αποφάσεις – αιτήματα της Ένωσης.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΟΛΜΕ και των λοιπών σωματείων – συλλόγων με αφορμή τους νόμους 4823/2021, 4692/2020, αλλά και του νόμου που έχει να κάνει με τα εργασιακά.

Μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο πρόεδρος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, Πάνος Ζαφειρόπουλος, είπε τα εξής:

” (…) Να ευχαριστήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που κατόρθωσε να συνενωθεί όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος, έστω και εναντίον του”.

Δηλώσεις για τα θέματα της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και αργότερα των εκπαιδευτικών, έκαναν και άλλοι καθηγητές της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

Όλοι στάθηκαν στους τελευταίους νόμους της αξιολόγησης, καλώντας την ηγεσία του Υπουργείου να πάρει πίσω τις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις.

Επίσης, κατήγγειλαν την ποινικοποίηση του αγώνα τους.

Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες, έγιναν και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως στη Σπάρτη, στο Ναύπλιο και στην Κόρινθο.

Συμπαράσταση στη διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Αρκαδίας παρείχαν αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αρκαδίας και του ΚΚΕ.